Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BMW X6 M 2015: Jak by mohlo vypadat?

Michal Fokt
Diskuze (23)
Počítačový render z Maďarska ukazuje možnou - a to současně velmi pravděpodobnou - podobu druhé generace ostrého crossoveru X6 M.

BMW nám před pár dny ukázalo druhou generaci SUV-kupé X6 a všichni víme, co bude přibližně do roka následovat - zběsilá verze X6 M, poháněná dvakrát přeplňovaným osmiválcem 4,4 l. Maďarský "virtuální tuner" X-Tomi nám na nejnovějším renderu, vycházejícím z této fotografie, ukazuje, jak by mohla ostrá X6 vypadat.

Popravdě řečeno k tomu nepotřebuje zase tak moc bujnou fantazii, s ohledem na design nejnovějších současných "emek" se dá docela dobře odhadnout, jak bude nové X6 M vypadat. Klíčový je v tomto případě pochopitelně design předního nárazníku v velkými nasávacími otvory, velká pětipaprsková M-kola a černé lamely ledvinek.

Při návrhu bylo třeba se vyhnout podobnosti s paketem M Sport, což je u plnohodnotných modelů BMW M podmínka - a toto je výsledek, jenž je dle našeho názoru velice povedený a reálný. Vzhledem k tomu, že nová X6 je o nějakých 40 kg lehčí a protože je velmi pravděpodobné, že motor bude mít o něco více, než současných 408 kW a 680 N.m, dá se předpokládat, že zvládne zrychlení na stovku kolem 4,5 s, zatímco elektronicky limitovaná dvěstěpadesátka zůstane i nadále. Někdy v průběhu podzimu bychom se mohli dočkat představení prototypu X6 M a přibližně za rok debutu sériové verze.

Michal Fokt
Diskuze (23)
13. 6. 2014 18:39
Re: X6
No celkem mi ten popis přijde trefný. Btw poslední dobou v 1G X6 vidím často i Vietnamce ;-)
13. 6. 2014 14:36
Re: X6
Tý jo...40 je fakt dost....já mám 23 a je to dost, ale 40....to nemá ani Rosenberg :-O
13. 6. 2014 13:43
Re: X6
...se mi na to ani nechce reagovat. Neznat pár reálných vlastníků X6 bych se i zasmál, takto je to spíš urážka.
13. 6. 2014 13:39
Re: Budu zvracet
...držíš si svou úroveň, to se musí nechat. ;-)
Avatar - Deathstar
13. 6. 2014 10:19
Re: X6
Můžu potvrdit že Ěčko opravdu řídí většinou starší lidé.Když ho sám mám, hodně si jich teď všímám. A nepočítám li taxikáře, opravdu v něm vidím spíš starší lidi.

A chápu naprosto proč, není to nic sportovního (krom AMG), pseudosportovního, ani příliš okázalého. Je to hodně pohodlné, tradiční, s línou převodovkou, uvnitř skoro až příliš klasické auto. A to je to co mi na něm maximálně vyhovuje. Obzvlášť v mé specifikaci >:-[] Ani s motorem 350 mě to "nenutí" jet svižně, zkrátka cruiser..