Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Škoda Garde: Možná podoba čtyřdveřového kupé z Mladé Boleslavi

Michal Fokt
Diskuze (58)
Koncept Škoda Vision C se s největší pravděpodobností bude vyrábět. Potvrzují se tak zprávy, které jsme tvrdili již před ženevským autosalonem. Takhle by nakonec mohla vypadat.

Počítačové rendery od maďarského X-Tomi Design jsou u nás čas od času k vidění a teď je k tomu opravdu pádný důvod - nejnovější kreací je totiž pravděpodobná podoba produkční verze studie Škoda Vision C. Nese označení Škoda Garde a vypadá opravdu k světu.

"Produkční verze" v podání X-Tomi zůstala bez výraznějších zásahů do tvarů karoserie, která by skutečně žádné velké úpravy nepotřebovala, trojúhelníkové světlomety ale nahradily méně kontroverzní lichoběžníky a usedlejší vzhled dostaly také mlhovky. Poslední úpravou je "montáž" vnějších klik dveří. Řekněte sami - takhle by Garde opravdu mohlo vyjet na silnice klidně zítra.

Otázkou ovšem je - vyjede opravdu? Škoda Auto sama oficiálně existenci sedanu s dynamickou siluetou kupé popírá, jakkoli by jí v modelové nabídce nesmírně slušel. Neoficiálně se ovšem můžete setkat s mnohem méně odmítavými reakcemi...

Podle zákulisních informací, které máme k dispozici, to s Vision C nevypadá vůbec beznadějně. Ostatně tvrdili jsme to od začátku. Sériová verze by měla dorazit za dva roky a bude plnit roli luxusnější Octavie, jejíž techniku také bude využívat a vyplní tak prostor mezi kompaktním liftbackem a sedanem Superb.

Je ovšem otázkou, jestli také v Česku, potažmo v Evropě. Nečekaný zájem o Vision C je totiž údajně v Číně, tamní bohatí zákazníci jsou prý naprosto nadšení a takového auta se od Škodovky dožadují. Automobilka prý tedy danou možnost zvažuje.

Mohlo by tedy v případě modelu Škoda Garde dojít ke stejné situaci jako u Citroënu DS 6 WR, kdy bude evropská značka vyrábět auto výhradně nebo prioritně pro Čínu. Vision C by se totiž k nám vůbec nemusel dostat a vyrábět by se mohl pouze v některé z čínských továren koncernu Volkswagen.

Michal Fokt
Diskuze (58)
12. 6. 2014 09:26
super
nice car :-)
8. 6. 2014 08:13
Re: Určitě by to nebylo "Garde"!
Ked raz bude, tak to urcite bude dalsi modelovy Ce-Ce-K. :-)
Avatar - Jaros71
6. 6. 2014 14:32
Pěkná sportovní ŠKODA!
Za mne :yes: :yes:
SUPER...sem s ní na trh !!! ;-)
Avatar - iudex
6. 6. 2014 09:01
Re: Určitě by to nebylo "Garde"!
Tak lepšie, než mucha ce-ce. >:D
Avatar - iudex
6. 6. 2014 09:00
Re: Fenomen
Musím vedieť pestovať vinič, aby som vedel povedať, či mi víno chutí, alebo nie?
Musím študovať réžiu, aby som mohol povedať, či sa mi film páči, alebo nie?
Musím ovládať grafický program, aby som sa mohol vyjadriť k obrázku auta? ;-)