Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Britové kupují více osmiválcových Mustangů než Američané

Ondřej Chamilla
Diskuze (19)
Podle údajů modrého oválu je vrcholný osmiválcový Mustang GT v Británii populárnější v poměru k ostatním verzím, než v USA. Volí jej celých 70% kupujících.

Spojené státy americké jsou pro Evropana rájem velkoobjemových motorů, když však přijde na nový Ford Mustang, chtějí si dopřát onu „pravou“ Ameriku více Britové, než samotní Američané. Z údajů Fordu totiž vyplývá, že v USA si vrcholný pětilitrový osmiválec do Mustangu objedná 52% kupujících, zatímco ve Velké Británii je jich 70%.

Nyní můžete říct, že to není až tak překvapivé. Američané si mohou kromě motorů 2.3 EcoBoost a V8 objednat i atmosférický šestiválec, což v Evropě nejde. A když se u takovéhoto vozu rozmýšlíte mezi přeplňovaným čtyřválcem a silnějším osmiválcem bez turba, pravděpodobně se vám do sporťáku bude rovněž hodit více ten větší z motorů.

Jenže zatímco v USA stojí galon benzinu zhruba 2.5 dolarů, v Británii je to 7 dolarů. A hlavně daně a pojištění pětilitrového sporťáku jsou ve Velké Británii neskutečně vysoké.

Evropa však na oficiální dovoz Mustangu čekala padesát let, není se tedy čemu divit, že zákazníci si chtějí užít to nejlepší, co vůz nabídne. Navíc má zhruba 55% těchto strojů manuální převodovku.

Ondřej Chamilla
Diskuze (19)
Avatar - twistedTSD
25. 8. 2015 22:35
Britský deficit
Zajímavé je, že britský Mustang V8 má nižší výkon (o 4 kW) než ve zbytku světa, a to kvůli přestavbě na pravostranné řízení...Holt, kdyby jezdili po správné straně... >:-[]
25. 8. 2015 17:06
Re: Titulkologie
Přesně tak...tenhle článek je stejná kravina jako ten o Superb Greenline a jeho dojezdu podle brožury.
Ve státech frčí V8 a V6, kdežto v Evropě V6 nemáme. Aby ten článek dával smysl, museli by porovnat podíl V8 v UK a podíl součtu V8 a V6 v USA.

Třeba v ČR je podíl V8 na celkových prodejích 71,8%, takže já tvrdím, že v ČR se prodá víc V8 Mustangů než v UK nebo v USA! Taky si můžu zřídit automobilový server?
Avatar - Barrichello
25. 8. 2015 16:04
Re: %
Přesně tak :yes: :yes:
Avatar - CHerokee
25. 8. 2015 15:43
Re: Není se čemu divit
Očumované možná, protože je nové. Stejně jako u nás první 3 měsíce nová Octavia. Nemusí se ani zalužovat.
25. 8. 2015 15:13
Re: Není se čemu divit
Mam stejny pocit. V LA, SF, LV byl mustang vic nez často k videni. Jak se jelo dal, tak se velmi měnila i skladba aut a bylo to opravdu hodne poznat.

No na Hawaii to zas byla tuctovka, kde na to v pujcovnach stali lidi fronty. My v tom jezdili samozrejme 2, ale japonciku klidne 5. :-)