Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bugatti se nebrání druhému modelu. Bude to SUV, nebo sedan?

David Bureš
Diskuze (4)
Nedávná špionážní fotka zakrytého prototypu naznačuje, že Bugatti pracuje na novém sedanu. Slova šéfa značky ale spíše nasvědčují příchodu SUV.

Bugatti od svého oživení koncernem Volkswagen Group nabízí jedinou modelovou řadu. Veyron nahradil v roce 2016 Chiron, od něhož byl letos odvozen extrémní model Divo. Stále se však jedná o superrychlé kupé, v Molsheimu ale zvažují, že by nabídli i jiný druh automobilu.

Potvrzuje to sám generální ředitel značky Bugatti Stephan Winkelmann, který tvrdí, že je společnost připravena vyrábět více než jeden model. „Je jasné, že pokud uděláme něco jiného než supersportovní auto jako Chiron, nebude jen stačit se zamilovat do jednoho typu auta,“ říká Winkelmann, pod jehož někdejším vedením Lamborghini naplánovalo rozšíření modelové řady o SUV.

O druhé modelové řady Bugatti se hovoří už kolik let, vlastně už od roku 2009, kdy značka představila koncept 16C Galibier, superluxusní fastback s šestnáctiválcovým motorem. Od té doby se pravidelně spekuluje o příchodu limuzíny, menšího sporťáku nebo třeba SUV se znaky Bugatti.

Naposledy se spekulace o dalším autě z Molsheimu rozjely poté, co byl zachycen pod plachtou schovaný prototyp, který podle siluety je nepochybně sedanem. Sama automobilka o něm ale tajemně mlčí, navíc Winkelmann naznačuje spíše příchod SUV.

„Prozkoumali bychom každou karosářskou verzi a regionální zájem. Rozhodně bychom pak neinvestovali do něčeho, co slábne,“ tvrdí bývalý šéf Audi Sport a Lamborghini. SUV má nepochybně nejvyšší potenciál mezi karosářskými variantami, a tak by z obchodního hlediska dávalo největší smysl.

Bugatti už by navíc už nemuselo řešit, zda se k jeho image SUV hodí. Příklady z nedávné doby ukazují, že SUV se zákazníci nebrání ani od značek, od kterých bychom takový model ještě před lety nečekali. I proto dnes nabízejí SUV i Maserati (Levante), Lamborghini (Urus), Bentley (Bentayga) nebo Rolls-Royce (Cullinan) a jeden takový model chystá také Ferrari (Purosangue).

David Bureš
Diskuze (4)
5. 10. 2018 21:35
Náčrt
Tenhle náčrt se mi zamlouvá, je to pěkné.
25. 9. 2018 20:34
Re: SUV nakaza
Bugatti mělo krásný koncept: Bugatti 16C Galibier - ten měl jít do výroby, škoda že nešel. Nejsem fanda SUV - většina z nich je hnusná a proporčně nevyvážená, ale když je to teď v módě a udělali by hezké, které by potom ostatní výrobci trochu okoukali, aby se dalo dívat i na mainstream, tak taky dobře.
Avatar - beibej
25. 9. 2018 19:12
Re: SUV nakaza
SUV je dobré ke zvedání prodejů. Což Bugatti absolutně nepotřebuje. Taky menší sporťák nepotřebuje. Bugatti nemusí být v plusu. Proto jediné smysluplné rozšíření nabídky je opět něco extra bombastického a nedosažitelného. Něco jako ROAYALE. Klidně v počtu menším než Chiron. Dost možná ale přijde "jen" něco jako Divo.
25. 9. 2018 19:06
SUV nakaza
Myslim, ze prave Bugatti nemusi riesit ci by sa nejaka karosarska verzia predavala... Pri limitovanom mnozstve 350 - 500 ks by sa hravo vypredal aj sedan ;-)