Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bývalý student Škodovky ukázal facelift Kodiaqu. Inspiruje se nejen Superbem

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Čtyři roky po představení sedmimístného SUV Kodiaq pomalu nastává ideální čas na omlazovací proceduru.

První novodobé SUV mladoboleslavské Škodovky se představilo v roce 2016 na pařížském autosalonu, od jeho debutu tedy uběhly již čtyři roky. Při zavedených koncernových „pořádcích“ to znamená, že by se Kodiaq měl co nevidět dočkat faceliftu. A nyní máme příležitost se podívat, jaké inovace můžeme od omlazeného esúvéčka očekávat.

O svůj výtvor se s námi podělil tvůrce vystupující pod přezdívkou milancu__design. Nejde však jen o dalšího z celé řady nezávislých grafiků. Mladík původem vietnamské národnosti studoval pod taktovkou Škody Auto a kromě jiného se podílel na studentských projektech Sunroq a Mountiaq.

Video se připravuje ...

Na omlazeném Kodiaqu si můžeme všimnout přepracované masky s výraznějším lemováním, jejíž tvary se inspirují elektrickým SUV Enyaq. Dále vidíme modernější Matrix-LED světelnou techniku a upravený přední nárazník s porcí chromu navíc. Chromová linka propojuje i svítilny vzadu, což je zase odkaz na facelift Superbu. Také tady má Kodiaq ryze diodovou techniku včetně dynamických blinkrů.

Dlužno říct, že tvorba bývalého škodováckého učně nemá se skutečnými výtvory mladoboleslavské automobilky nic společného a jde opravdu jen o fantazii grafika. Vzhledem k tomu, jakým směrem se design Škodovky v posledních měsících a letech posunuje, si však myslíme, že výtvor designéra nemusí být daleko od pravdy.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme