Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Corvette s motorem uprostřed pomohl zaměstnancům GM za mříže

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)

Chevrolet Corvette ve své osmé generaci sice ještě nezamířil na trh, ale již nyní předvádí, že je opravdu rychlý a je radost jej řídit. Důkazem může být dvojice zaměstnanců koncernu General Motors, která byla právě díky rychlosti zadržena policií.

Chevrolet oficiálně odhalil osmou generaci modelu Corvette v červenci roku 2019. Ta přinesla revoluční změnu koncepce, když se motor přesunul z tradičního pozice u přední nápravy před tu zadní, ale zároveň neustále navazuje svým stylem na předchozí generace.

Chevrolet Corvette osmé generace od svého představení téměř neustále přitahuje pozornost, i když ještě nevstoupil na trh. Vedle oficiálních informací v podobě odhalení cen či představení verze Convertible se skládací střechou i díky snímku z první nehody v běžném provozu nebo díky zatčení dvou zaměstnanců koncernu, pracujících na jeho vývoji.

Právě tento incident se podle informací, zveřejněných magazínem Automobile odehrál ve večerních hodinách 8. ledna 2020 v ulicích města Bowling Green v severoamerickém státe Kentucky, kde sídlí jedno z oddělení koncernu General Motors, podílející se na vývoji nové generace modelu Corvette.

Podle zveřejněných informací měli být zadrženi dva zaměstnanci koncernu General Motors za překročení povolené rychlosti v zóně s omezením na 45 mil v hodině (72,4 km/h) o více než 26 mil v hodině (42 km/h). Tato hranice, při jejímž překročení je v Kentucky s řidičem zahájeno soudní jednání a je mu mimo jiné odebráno řidičské oprávnění, byla v tomto případě překročena opravdu výrazně.

Prvním z dvojice provinilých zaměstnanců koncernu General Motors měl být 27letý elektrotechnik Alexander Thim, který s vývojovým exemplářem nové generace Corvette uháněl rychlostí 120 mil v hodině (193 km/h), což představuje překročení limitu o 75 mil v hodině (121 km/h). Druhým pak měl být 30letý analytik Mark Derkatz, který se podílí mimo jiné na vývoji výfukového systému novinky. V jeho případě se vůz pohyboval rychlostí 100 mil v hodině (161 km/h), což je o 55 mil v hodině (88,5 km/h) nad limitem.

Samotný koncern General Motors k tomu uvedl, že si je vědom incidentu, jehož součástí se stala dvojice testovacích automobilů a v současné době jej vyšetřuje. V rámci prohlášení pak bylo uvedeno, že hlavní prioritou General Motors zůstává bezpečnosti.  

Podle neoficiálního zdroje oba provinilci uvedli, že před samotným incidentem byli spolu v místním baru a předběžný dechový test zjistil přítomnost alkoholu. Po zadržení byli oba řidiči údajně propuštěni na kauci ve výši 1000 amerických dolarů (zhruba 22.800 Kč) a čeká je soud, který je naplánován na 18. února 2020.

Zdroj: Automobile

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)

Doporučujeme

15. 1. 2020 13:36
Re: bulvár
Exemplárně potrestat za to, že policajtům v takovém autě neujeli. A ve firmě ještě palbu za špatnou reprezentaci značky. :-!
Avatar - Barrichello
15. 1. 2020 13:07
Car of the year
jinak Vette získala titul Caro fo the year v USA :yes:
Avatar - Barrichello
15. 1. 2020 13:07
Re: Kluci z Kentucky
asi si dali Kentucky Straight Bourbon a pak se jeli projet no :-)
15. 1. 2020 13:03
Re: bulvár
Přesně tak, tu rychlost by snad u testovacích jezdců šlo i nějak omluvit, ale ten alkohol bych trestal exemplárně!
Avatar - white label
15. 1. 2020 12:50
Re: Kluci z Kentucky
V takovém autě ti jen trochu ujede noha a hned máš problémy s radarem... ;-)