Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Silverado HD dostal nové víko korby, nabízí 6 praktických funkcí

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Americká automobilka opět připomíná, jak užitečný může být pick-up parťákem. Zvlášť když má víko korby Multi-Flex Tailgate s 6 funkcemi.

Pick-upy jsou mnohými vnímány jako symbol USA. Z pouhých pracovních strojů se postupem času stali prémioví společníci, dobrodruzi i sportovci, žádná z automobilek však neopomíjí jejich užitkový původ a důraz na funkčnost. A to je dobře patrné u nově lehce modernizované řady pick-upů Chevrolet Silverado 2500 HD a 3500 HD.

Modely Silverado HD pro modelový rok 2022 se totiž nově představují s univerzálním víkem korby Multi-Flex Tailgate, které má rovnou šest různých funkcí. Od Chevroletu by nás však přidání tohoto drobného vylepšení nemělo zas tak překvapovat, vždyť mateřský koncern GM si na univerzálních korbách dává záležet.

Každopádně co vlastně nové víko korby Multi-Flex Tailgate umí? Například při klasickém otevření nabízí speciální výklopnou „poličku“, která uzavře otevřený nákladový prostor a zabrání tak vypadnutí přepravovaného nákladu. Samotné víko korby v sobě přitom má ještě jeden menší výklopný segment, do kterého je tato polička uchycena.

Pokud je tedy víko otevřené, vyklopí se jeho menší segment a otevře se polička, poslouží celek jako praktický schůdek (k nastupování na korbu) s nosností cca 170 kilogramů. U velkých amerických pick-upů se přitom schůdek celkem hodí.

Pokud zůstane víko korby zavřené, pak lze vyklopením jeho horního segmentu získat praktický pracovní stolek, umožňující například drobnou práci náročnější na přesnost. Částečné vyklopení víka, navíc s otevřením jeho „poličky“ pak nabízí další variabilitu, například při přepravě delších předmětů.

Video se připravuje ...

Chevrolet prezentuje všechny funkce nového víka v krátkém videu a samozřejmě nechybí ani obsáhlá galerie. V každém případě se systém Multi-Flex Tailgate zdá být sympatickým pomocníkem pro kutily i řemeslníky. Otevírání jednotlivých segmentů korby lze přitom ovládat jak tlačítky na korbě, tak z kabiny vozu.

Mezi další vylepšení pro modelový rok 2022 pak patří rozšíření barevné palety o nový odstín Greenstone Metallic, pod kapotou však zůstalo vše při starém. Zákazníci tak mohou dostat jak 6,6litrový  benzínový motor V8 o výkonu 299 kW a 629 N.m, tak 6,6litrový turbodiesel Duramax o výkonu 332 kW a 1234 N.m.

Ondřej Mára
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
20. 5. 2021 10:50
Re: GMC Sierra
GMC Sierra je luxusnější bratr Chevy Silverado, žádná menší třída.

Menší třída je Chevrolet Colorado :-)
Avatar - curwasportiva
19. 5. 2021 19:54
Re: GMC Sierra
Technicky jsou to porad full size, ale heavy duty verze. Ram je trosku odlisny ma vetsi nosnost, ale kabiny jsou stejne. Dnes uz jen nejsou tak bez 8ft boxy, na light duty trucich.
Avatar - speedfred
19. 5. 2021 07:27
Re: GMC Sierra
To viem, skúšal som obe (to víko je bomba), ale v článku sa píše o Silverádu 2500 a 3500 čo sú mám pocit tie väčšie a silnejšie verzie.
Avatar - curwasportiva
19. 5. 2021 06:53
Re: GMC Sierra
Sierra je stejna trida = full size, stejne jako Silverado... Je to prakticky totozny truck jen s jinym logem a designem.
Avatar - WinDiesel
18. 5. 2021 18:28
Re: GMC Sierra
tak fajn, GM to má ošetřené ve více rovinách bravo :yes: