Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet v Ženevě: Konečně Cruze hatchback, pony cars na cestě

Aleš Jungmann
Diskuze (2)
Velmi pestrý stánek předvedl Chevrolet – od stylového kabrioletu přes rodinné SUV až po nové Aveo sedan.

A začněme rovnou Aveem. Na podzimní pařížskou premiéru evropského hatchbacku Aveo v Ženevě navázal čtyřdveřový sedan. Stejně jako pětidveřový hatchback bude i Aveo sedan uvedeno na trh v letošním roce.

Na tuto zajímavou novinku jsme se v Ženevě zvláště zaměřili a proto vám můžeme přinést i první statické dojmy.

Podobně velký zájem jsme projevili i v případě Chevroletu Cruze hatchback. I u tohoto modelu, sdílejícího například podvozkovou platformu s Astrou od Opelu, si můžete přečíst naše první statické dojmy z výstaviště.

Modernizovaná Captiva pro nás už tak žhavou novinkou přeci jen nebyla, ostatně tento model jsme si mohli už před autosalonem vyzkoušet na alpských silnicích na vlastní kůži a přinést vám tak čerstvé jízdní dojmy.

Na závěr si necháváme malý bonbonek, totiž Camaro Convertible. To se totiž chystá vstoupit na náš trh v září tohoto roku, takže si v americkém kabrioletu budete moci užívat (snad) příjemné babí léto.

Aleš Jungmann
Diskuze (2)
Avatar - Typhoon
12. 3. 2011 19:03
Re: Jak to vidím já
Taky bych to tak viděl.
12. 3. 2011 16:28
Jak to vidím já
Aveo se moc nepovedlo, je příliš vysoké s nechutně vysokým bočním pontonem a malými okny.
Zadní svítilny jsou hrozné, nechápu proč tam pořád cpou ty kruhy, když to není ferrari. Vypadá to stejně hrozně jako třeba na starším Passatu. Přední světla jsou naopak povedené, ale celkově mohutná a vysoká příď to celé degraduje.
Cruze se mi líbí jako sedan. Hatchback je možná praktičtější, ale volil bych sedan kvůli vyváženým proporcím a větší eleganci.
Největší lahůdka je ovšem Camaro, to bílé a černými pruhy a nádhernými koly nemá chybu, je dokonalé takové, jaké je.