Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínský Buick Excelle: Je tohle předzvěst nové Astry?

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
Na dubnovém autosalonu v Šanghaji se představí nová generace Buicku Excelle. Proč nás zajímá? Je možné, že nová Astra sedan bude vypadat podobně.

Současný tříprostorový Buick Excelle GT alias Verano vychází z Astry J. A o hatchbacku XT to platí rovněž. Jen přídě a zádě jsou jiné, obzvláště typická chromovaná maska původně americké značky. Sedan se pak liší více než pětidveřové provedení, o totožném technickém základu všech jmenovaných však nemůže být pochyb. Buick ale dnes prodává (a vyrábí) daleko více aut v Říši středu než v Severní Americe. Špionážní fotky nové Astry, která se v základních karosářských variantách představí až na podzim ve Frankfurtu, zatím ukazovaly jen mohutně zakamuflované prototypy. Moc vidět nebylo...

Únik nového Excelle zveřejnil čínský server Auto Ifeng . Vypadá velmi moderně, skoro jako zmenšený koncept Avenir z letošního Detroitu. Interiér s novým volantem i palubní deskou pak alespoň na firemní fotce hýří kvalitou, nechybí mu ani dotykový displej. Sedan je tvarově zevnitř i zvenčí navržen docela střízlivě bez zbytečných extravagancí. Zaujme hlavně prolis na bocích, který má zalomenou linku podobnou právě velkému Aveniru. Ne, tady nejde jen o facelift stávajícího modelu... Buick navíc bez dalších podrobností modifikoval zadní nezávislé zavěšení.

Excelle se ukáže poprvé veřejnosti na Shanghai Auto Show 20. dubna 2015, detailnější informace budou následovat asi v příštích týdnech. Prodávat se totiž má začít ještě před debutem, konkrétně v březnu. Nyní jen základ. Pod kapotou budou dva motory: hlavně nový zážehový čtyřválec Ecotec 1,4 l s výkonem 103 kW a sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Základ ovšem tvoří atmosférická patnáctistovka s 83 kW, která je spřažena s konvenčními pěti- a šestistupňovými přímo řazenými převodovkami. Druhou by měl v budoucnu dostat i výkonnější agregát.

Tato nabídka se týká samozřejmě pouze Číny, přesně v této podobě se nikam jinam nedostane. Ale nové americké Verano, které se ukáže až příští rok, i evropská Astra mohou vypadat z bočního pohledu stejně. Je to velmi pravděpodobné, neboť General Motors podle nové strategie preferuje těsnější spolupráci mezi Opelem (potažmo Vauxhallem) a Buickem... Badge-engineering šetří náklady, to je známá věc.

Aleš Dragoun
Diskuze (5)
5. 2. 2015 04:58
Re: Buick
"...Ale chtělo bz to taky nějaký zajímavý model pro USA.." Bzzz!
Cetl jsi vubec ten masterpiece na ktery plkas? [odkaz] :-!
4. 2. 2015 21:35
Re: Buick
No zahada... Je to americky, moc to nestoji a vychazi to vstric cinskemu vkusu. Vzdyt tohle by si v evrope nikdo nekoupil. Soucasna astra sedan je hezka, vychozi tvary ma podobne tehle nove generaci, u ktere je akorat trochu pomuchlali at uz kvuli nedostatku invence, nebo prave te snaze zalibit se cinanum.
Avatar - 3_diamanty
4. 2. 2015 21:30
Re: Buick
az mi je to divne ako sa buicku dari v cine...... uz sme sa o tom bavili..... ale stale je to pre mna do istej miery zahada ..... ;-)
Avatar - Barrichello
4. 2. 2015 19:47
Buick
v číně šlape, tenhle model mu pomůže ještě k lepším prodejním výsledkům. Ale chtělo bz to taky nějaký zajímavý model pro USA