Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínský Wuling prodal letos už milion aut

Aleš Dragoun
Diskuze (29)
Ač je pro nás čínský Wuling poměrně exotický, ve své domovině se mu velmi daří. Letos si tyto vozy koupilo již milion zákazníků.

Společný podnik SAIC-GM-Wuling ( SGMW) prodal od začátku letošního roku v Číně již milion aut. Tvrdí to ve zprávě ze 16. září, kterou převzal server Carscoop.blogspot.com. Loni milionová hranice přitom padla až v říjnu. V prvních osmi měsících letopočtu 2012 činily dodávky zákazníkům 3,5 tisíce vozů denně, což činí oproti stejnému období roku 2011 nárůst 15,2 %.

Odbyt malých užitkových vozů Wuling dosáhl 934 tisíc kusů, značce tak patří poloviční podíl na čínském trhu v tomto segmentu. Wuling Sunshine, Rongguang/Xingwang a Hongguang se za první půlrok objevily v první šedesátce nejoblíbenějších aut světa. Minibus Sunshine byl dokonce ve druhé desítce! I když se určitě nemohou svou technickou úrovní rovnat zejména japonské konkurenci, doma jsou zkrátka a dobře velmi populární.

Konsorcium SAIC-GM-Wuling používá rovněž značku Baojun, pod kterou nabízí sedan typového označení 630 a minivůz Yue Chi, který vychází z nám dobře známého Daewoo Matiz M150. Podařila se mu také expanze na africký kontinent. V červenci byla zahájena montáž vozů Chevrolet Move v egyptském Maadi na předměstí Káhiry. Nejde o nic jiného než o Wuling Rongguang, kity vozí SGMW z Číny.

Minibusy a malé náklaďáčky z nejlidnatější země světa se prodávají (či ještě v nedávné minulosti prodávaly) také v České republice. Vzpomeňme například DFM (Dongfeng Motor) Mini Auto nebo modely Coolcar a Freedom nabízené pod italskou značkou Martin Motors.

Aleš Dragoun
Diskuze (29)
18. 9. 2012 13:47
Re: No prosím?
:-) :yes:
az na to, ze cinani maji v oblibe cinska auta od cinskych vyrobcu a cesi nemeckou skodu od nemeckeho VW, kterou si akorat tak smontuji dokupy.
18. 9. 2012 13:46
Re: Wuling, Greatwall, ...
:yes:
18. 9. 2012 13:45
Re: Wuling, Greatwall, ...
no hlavne ze cesi kupuji mladoboleslavske skodovky, coz je odpad od nemeckeho VW, ktery to tu zprivatizoval za povestnou "korunu" a jeste s nim stat prohral arbitraz za stovky milionu.
Jo, a mela tu stat motorarna, pokud me pamet neklame.
Avatar - R32
18. 9. 2012 09:09
Re: Wuling, Greatwall, ...
Presne tak, Kájovi doviezli Alfu Romeo Spider... jediná v ČSSR ;-)
Avatar - R32
18. 9. 2012 09:05
Re: Wuling, Greatwall, ...
Neviem prečo tu stále dookola omieľaš cenu servisu...
1, počas záruky NEMUSÍŠ využívať značkový servis, dôležité je akurát to, aby boli spravené všetky predpísané úkony. Viem o čom hovorím, mám Hyundai Elantra a importér mi poslal pred nedávnom dodatok resp. opravu servisnej knižky kde je voči starej práve toto opravené.
2, keď už strašíš všetkých s cenami servisných prehliadok tak za prvú prehliadku (rok/20.000km) som zaplatil v značkovom Hyundai servise 125,- Euro... To sa mi teda ani náhodou nezdá prehnane veľa, dokonca je to menej ako u iných (mimochodom európskych) značiek... ;-)