Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën DS3: Kabriolet se představí na podzim v Paříži

David Bureš
Diskuze (2)
Otevřená verze Citroënu DS3 bude mít podobnou skládací plátěnou střechu jako Fiat 500C.

O otevřeném provedení Citroënu DS3 se hovoří už delší dobu, až nyní jej však francouzská automobilka oficiálně potvrdila. Vůz již viděli vybraní zaměstnanci Citroënu, veřejnost tento kabriolet na vlastní oči spatří na letošním pařížském autosalonu.

Automobilka otevřený vůz ukázala vybraným zaměstnancům na oslavě dvouletého výročí modelové řady DS. Pozvaní hosté automobil samozřejmě nesměli vyfotografovat, na veřejnost nicméně pronikly některé informace o jeho vzhledu.

Jeden ze zaměstnanců, který DS3 kabriolet viděl, o něm říká, že vypadá, jako by automobilka vzala DS3, přidala plátěnou skládací střechu z Fiatu 500C, zanechala zadní spoiler a na kryt zavazadelníku přidala chromovaný pás.

Citroën o vozu zatím nesdělil podrobnější údaje, základní verze by však pod kapotou měla mít nový přeplňovaný benzinový tříválec 1,2 VTi. Tento agregát má nabízet výkon 61 kW a točivý moment 118 Nm.

Tříválcový motor bude mimochodem dostupný také v Peugeotu 208 a v Citroënu C3.

Velkou neznámou zůstává název vozu. Dlouhou dobu se o něm hovořilo jako o DS3 Airflow, zprávy z neoficiálního představení auta však o tomto jméně nehovoří.

Mezi konkurenty DS3 kabrio bude patřit vedle Fiatu 500C také Mini Roadster, kupé-kabriolet Peugeot 207 CC nebo i roadster Renault Wind.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - del42sa
17. 4. 2012 11:18
Re: hmm nejako sa mi to nezda
Ano, jedná se o nepřeplňovaný zážehový tříválcový motor s nepřímým vstřikováním, využívající systém stop&start, s variabilním časováním sacích ventilů a olejovou pumpou s variabilním průtokem.

Nepřeplňované verze = VTi

Přeplňované = THP (Turbo Haute Pression)

PSA investovala do vývoje a výroby nových tříválců EB částku 717 mil. EUR ( téměř miliardu dolarů ! )

[odkaz]

přeplňovaná 1,2 THP má mít výkon 81 kW(110 k)/195 Nm
Avatar - 3_diamanty
17. 4. 2012 09:05
hmm nejako sa mi to nezda
1,2 VTi je turbo? odkedy? redakcia opravte si to ;-) kym nenajdem dalsiu chybu :-)