Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Designéři Rolls-Roycu pracují na podobě SUV

David Bureš
Diskuze (14)
Zájemcům o luxusní SUV se možná splní sen. Nad takovým vozem totiž přemýšlí i symbol automobilového luxusu – Rolls Royce.

O SUV z dílny značky Rolls-Royce se spekuluje již delší dobu. Šéf automobilky Torsten Müller-Ötvös takové auto nejprve odmítal, později názor změnil a uvedl, že Rolls-Royce nad takovým vozem uvažuje. Nyní přiznává, že designéři na možné podobě SUV už pracují.

„Segment SUV je zajímavý. Je tu růst v segmentu SUV a takové auto je možné. Jsem mu otevřen. Náš šéfdesignér Giles Taylor už pracuje na prvních skicách,“ řekl Müller-Ötvös britskému magazínu Auto Express.

Je jasné, kterým směrem se Rolls-Royce vydává. Důležitým trhem je Čína, kde je o takové automobily zájem. Stejný vůz by byl úspěšný i v Indii nebo Rusku, stačí se podívat, jak se na takových trzích nadále daří letitému Mercedes-Benzu třídy G.

Müller-Ötvös si je vědom toho, že konzervativním zákazníkům by se SUV nemuselo v nabídce Rolls-Roycu líbit, vždyť třeba elektromobil klienti značky odmítli.

„Co mohu říci je to, že v současné době zkoumáme, zda Rolls-Royce unese takové auto. Zatím není o něm vůbec rozhodnuto,“ uvedl generální ředitel britského výrobce časopisu Autocar.

Vedení Rolls-Roycu by s rozhodnutím o zahájení výroby SUV nemělo nijak otálet. Segment luxusních SUV se totiž pomalu zaplňuje. K již stávajícím modelům jako Range Rover nebo Porsche Cayenne v následujících letech přibudou Maserati Levante, Lamborghini Urus či Bentley EXP 9 F. Růst v segmentu tu sice je, ale nemusí být věčný.

David Bureš
Diskuze (14)
Avatar - PTS
5. 10. 2013 21:30
Re: Bentley EXP
Meleš z hladu... takovej rus či arab si koupí oboje. Pochybuju že člověk který vlastní nového rollsa ho má jako jediné auto ;-)
Avatar - flyboyeda
5. 10. 2013 08:31
Re: Bentley EXP
bože to je snůška keců, co nedávají hlavu ani patu
Avatar - flyboyeda
5. 10. 2013 08:30
Re: Další manažerský backflip v přímém přenosu
konečně rozumný přízpěvek s kterým souhlasím, vidím to stejně
Avatar - vabis
5. 10. 2013 01:59
Bentley EXP
Národ brouků pytlíků a hovnajistů má zakořeněno, že SUV znamená Yeti v lepším případě RAVka. Ve světě je SUV Escalade, GL-class, Range atd, není důvod aby se RR touto cestou nevydal. ... Bentley EXP jasně ukazuje, že to jde. A věřte že spousta rusů či arabů řeší opravdové dilema, zda Phantom nebo LandCruiser V8. Po počátečním váhání SUV rozhodně bude, pouze je otázkou jak bude vypadat a kdy.
Avatar - Ham.
5. 10. 2013 01:18
Další manažerský backflip v přímém přenosu
Chápu, že ekonomika nepustí a RR prostě také musí. Ale manažeři by si mohli odpustit trapné chvilky, když jednou tvrdí, že si dělají průzkum a SUV jejích zákaznici nechtějí
[odkaz]
a podruhé ještě před pár měsíci tvrdí, že RR a SUV nepadá do úvahy
[odkaz]
a najednou blesk z čistého nebe, makáme na SUV. >:-[]