Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dojezd 1000 km v polovičním balení. Mercedes láká na koncept EQXX s revoluční baterií

Stanislav Kolman
Diskuze (9)

Mercedes ukáže příští týden koncept Vision EQXX, unikátní prototyp lákající na pokrokový akumulátor.

Příští pondělí, tedy 3. ledna 2022 představí značka Mercedes zcela nový koncept Vision EQXX, jenž bude následující dny vystaven na veletrhu CES v Las Vegas. Hlavní novinkou konceptu je akumulátor, který má podle výrobce vystačit na dojezd 1000 kilometrů. Pojme stejně energie jako baterie vlajkového EQS, ale zároveň je celé řešení polovinu menší a 30 % lehčí.

Připomeňme, že Mercedes EQS dostává 90, případně 107,6kWh baterii, jež dle metodiky WLTP vystačí na dojezd až 770 kilometrů. Už tato baterie byla označována jako akumulátor nové generace, vždyť oproti elektrickému SUV EQC je o 26 % efektivnější. Mercedes tak v oblasti baterií slibuje další významný pokrok.

Video se připravuje ...

„S touto a řadou dalších inovací demonstruje náš prototyp, jak lze zvýšit efektivitu a dojezd elektrických vozidel, když jsou do vývoje začleněny nové myšlenky a týmová práce,“ stojí v oficiálním prohlášení automobilky. Ta zároveň vyzdvihuje, že koncept Vision EQXX je nejúčinnějším elektrickým vozidlem, který kdy společnost Mercedes-Benz vytvořila.

Právě týmová práce je podle Mercedesu u tohoto projektu mimořádně důležitá a dovolila jeho realizaci v rekordně krátkém čase. Vizi nám 3. ledna představí členové představenstva Ola Källenius, Markus Schäfer a hlavní designér Gorden Wagener. Prezentaci, kde zazní i veškeré technické detaily, lze sledovat z pohodlí domova online na tomto odkazu.

Stanislav Kolman
Diskuze (9)

Doporučujeme

30. 12. 2021 19:15
Silueta Tatry 77 bez ploutvičky
U Mercedesu by měli platit Tatře za použití jejich aerodynamického konceptu. Pokrok je ve volné energii.
29. 12. 2021 13:20
Re: Fantastický pokrok u EV
Never každému blábolu. Nie je to také jednoduché ako tvoje predstavy.
28. 12. 2021 12:10
Re: Nic nového
Ani stovky slov, psané velkými písmeny nezakryje fakt, že 85% surovin, potřebných pro výrobu baterií má pod palcem Čína a její politbyro! Takže se ze závislosti na Ruské ropě a plynu vrháme s úsměvem na rtech do závislosti na Čínské politice. Evropa má vyjma proklamací a plánů prázdné ruce, a to i v té Africe, jak nedávno ve svém plánu pro Afriku přiznala i Uršula! A vystrnadit nyní z Afriky Čínu, kterou "chrání" Německo a Francie je nemožné. Stejně tak tyto dva státy blokují jakékoliv krocení Putina. Jim jde jen o jejich bussines.
Avatar - Mokrous
28. 12. 2021 01:38
Tak určitě...
Tato generace bude jezdit za 10 kWh na 100 km, ta příští bude mít spotřebu jako elektrokolo a bude vážit taky tak, no a ta poslední bude perpetum mobile. A 44. dávka očkování bude ta poslední.
Těšíme se na další uvěřitelné zprávy ze světa.
27. 12. 2021 22:39
Re: Fantastický pokrok u EV
Bude co řešit, čím, kde a za kolik nabíjet.