Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Doporučujeme: Hity týdne 29/2015

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Které články a videa se vám minulý týden na webu Auto.cz líbily nejvíce? Zde je pro připomenutí přehled tří nejčtenějších článků a tří nejsledovanějších videí.

Každý týden na webu Auto.cz připravujeme přes sto článků s automobilovými novinkami z celého světa, jakož i nejrůznější videa. To je pořádná dávka, a proto neškodí připomenutí těch, které se vám v daném období nejvíce líbily.

Přinášíme přehled článků a videí, které minulý týden na Auto.cz vzbudily největší zájem, které oslovily největší počet čtenářů. Podívejte se na krátkou rekapitulaci.

Stav vozovek je jedna z nejčastějších příčin, které dovedou řidiče doslova vytočit. Aktuálně se na českých silnicích nachází až 600 uzavírek spojených s opravami komunikací, což především v letním období, kdy řada rodin odjíždí na dovolenou automobilem, představuje hodiny promarněné v zácpách. Rekonstrukce se táhnou jako týden před výplatou, a přitom by vůbec nemusely.

Pokud se vydáte z Prahy do Brna, počítejte v těchto dnech minimálně s půlhodinovou rezervou. A je lhostejno, jestli ji strávíte čekáním v kolonách nebo na objízdných trasách. Bez láhve s vodou a občerstvení se raději na cesty vůbec nevydávejte.

Nákup nových policejních vozů úzce souvisí se zvyšováním kontrol na našich silnicích. K podpisu smlouvy došlo podle informací České televize teprve nedávno, vozy budou vybaveny technickou na měření rychlosti a vyjdou na necelých 100 milionů korun. Takových „neviditelných“ automobilů jezdí v naší zemi desítky, většina řidičů však reaguje hlavně na Volkswageny Passat R36 a Škody Superb 3.6 FSI, které se pohybují po dálnicích a rychlostních silnicích.

Rallye obecně patří mezi nejtěžší automobilové závody. Na jezdce čekají různé povrchy, střídající se počasí nebo náročné zatáčky. Na mnohé záludnosti se dá připravit při náročném tréninku, některé ale dokáží i přes pečlivé přípravy nemile překvapit.

Peugeot 308 GTi to nebude mít jednoduché. V segmentu ostrých hatchbacků nižší střední třídy si totiž na něj brousí zuby nová Honda Civic Type R, Renault Mégane RS a Seat Leon Cupra 280, tedy vozy, které se nevyplatí přehlížet. Značka však do vývoje dala všechno, a snaha určitě přinese kýžené ovoce.

Úroveň sedadel automobilů Opel je vysoká již v dnešní době, s příchodem nové generace modelu Astra se však má ještě zlepšit. Automobilka na nich pracovala téměř pět let a tvrdí, že budou nejlepší ve své třídě a velkou měrou přispějí v oblasti bezpečnosti.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)