Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DS láká na premiéru luxusního sedanu. Dostane elektrifikovaný pohon

David Bureš
Diskuze (11)

Luxusní divize Skupiny PSA chystá rozšíření nabídky o nový sedan. Měl by se jmenovat DS 9.

Většina členů Skupiny PSA bude na letošním ročníku ženevského autosalonu chybět, svoji účast odřekly Citroën, Peugeot i Opel, a tak prapor francouzského koncernu bude držet jen prémiová divize DS. A ta navíc v Ženevě ukáže důležitou novinku, nový luxusní sedan.

Na premiéru automobilu značka zatím láká pomocí krátkého videa, v němž odhalila několik detailů. Naznačila tím tvar koncových světlometů, podobu přední masky nebo tvar diodových světlometů. A také prozradila, že novinku ještě před výstavní premiérou na ženevském autosalonu uvidíme odhalenou již v pondělí 24. února.

Nápis E-Tense na zádi pak prozradil, že vůz bude dostupný v nějaké elektrifikované formě – DS toto označení používá pro svoje plug-in hybridy a elektromobily. S ohledem na velikost však očekáváme spíše hybridní pohon – čistě elektrický chce Skupina PSA používat jen u malých automobilů. Konkrétně by se tedy mělo jednat o kombinaci zážehové šestnáctistovky s dvěma elektromotory.

Bližší podrobnosti o novém členu DS zatím neznáme. Dřívější špionážní snímky však prozradily, že se bude jmenovat DS 9 a že by se mělo jednat o vlajkovou loď značky. Základem bude platforma EMP2 sdílená s aktuálním Peugeotem 508, s nímž bude rovněž sdílet siluetu, respektive s jeho prodlouženou verzí pro čínský trh.

Nabídnutí takového vozu každopádně může v dnešní době překvapit, s ohledem na klesající prodeje tohoto druhu aut, minimálně v Evropě. DS ale prý dobře ví, co dělá. „Zatímco v Evropě se může zdát, že velké sedany jsou záležitostí minulosti, jinde ve světě je tomu jinak. Třeba v Číně je kategorie prémiových sedanů stabilní,“ prohlásil už dříve Yves Bonnefont, dnes už bývalý šéf DS, který se nově v rámci koncernu bude starat o potenciální synergie a snižování nákladů, jež budou potřeba v rámci připravované fúze s Fiat Chrysler Automobiles.

David Bureš
Diskuze (11)

Doporučujeme

Avatar - del42sa
22. 2. 2020 11:16
Re: DS 9
heh, to určitě :D
21. 2. 2020 21:39
Re: Fůze
ok, ale to by tam nenarvali :D
Avatar - speedfred
21. 2. 2020 15:57
Re: DS 9
Možno dostane od FCA?
Avatar - Martin911Turbo
21. 2. 2020 15:47
Re: DS 9
Tak je fakt že Citroen a Peugeot by mohli dostat aspoň základní 4x4 techniku, která jim citelně chybí
Avatar - Martin911Turbo
21. 2. 2020 15:45
Fůze
V8 z Chrysler/Dodge :-!