Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ë-Auto ve Frankfurtu: Designový úlet z Ruska

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Značka Ë-Auto předvádí, že i v Rusku jsou odvážní designéři, kteří se nebojí netradičních řešení.

Ruská automobilka Ë-Auto vešla do povědomí díky elektromobilu Ë-Mobile, který představila koncem roku 2010. Tento pětidveřový hatchback má spolu s odvozeným užitkovým provedením zamířit do sériové výroby a automobilka na ně v letošním roce začala přijímat objednávky.

Ve Frankfurtu nad Mohanem novou ruskou značku zastupovala designová studie Ë-Concept. Zaoblený automobil s čtyřmístným interiérem upoutá pozornost především avantagardním řešením posuvných dveří.

Automobilů, u nichž se dveře zasouvají do karoserie je celá, z těch nejznámějších lze jmenovat BMW Z1. V případě Ë-Conceptu ale dveře pouze procházejí částí karoserie a vystupují na zádi, kde vypadají jako křídla sloužená přes sebe.

Automobilka ke konceptu nezveřejnila, žádné bližší informace, ale uvádí, že se jedná o vůz přátelský k životnímu prostředí a že jeho linie naznačují design budoucích modelů.



Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Stejsn
18. 9. 2011 21:18
No nazdar
Auto ze kterého je vidět jenom dopředu... chtěl bych s tím couvat, nebo odbočovat z vedlejšky. Případně stát za tím, až to někdo bude otvírat 8-s
Avatar - Ada je zase tady
18. 9. 2011 12:19
Kdyby to predstavil rendlik
to by bylo slov chvaly... Kdyz tuhle hruzu predstavi Rusove, je vysledkem rozpacite mlceni... ;-\