Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobil Applu by se mohl objevit již v roce 2025

ČTK
Diskuze (8)

Společnost Apple usiluje o uvedení svého elektromobilu na trh v roce 2025 a zaměřuje se na projekt samořídícího vozu.

Uvedla to agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje. Ideální automobil Applu by neměl mít volant a pedály a interiér má být navržen tak, aby bylo možné řídit bez použití rukou.

Vývoj vlastního vozu Applu se nazývá projekt Titan. Firma známá hlavně výrobou telefonů iPhone, tabletů iPad a počítačů Mac, začala pracovat na vlastním automobilu v roce 2014.

Poptávka po elektromobilech prudce vzrostla, protože státy i zákazníci se stávají uvědomělejšími v otázce ochrany životního prostředí. To vyhnalo tržní hodnotu společností jako Tesla a Rivian vysoko nad hodnotu tradičních výrobců automobilů, kteří jsou na trhu desítky let.

"Otázkou je kdy, ne jestli," řekl analytik firmy Wedbush Dan Ives. Šance, že Apple do roku 2025 představí svůj vlastní automobil je podle něj 60 až 65 procent.

Podle Bloombergu jsou ovšem někteří lidé pracující na projektu skeptičtí k časovému harmonogramu. Společnost Apple se ke zprávě odmítla vyjádřit.

Agentura Reuters v prosinci uvedla, že Apple stanovil za cíl zahájit v roce 2024 výrobu osobního automobilu, který by mohl mít vlastní průlomovou technologii baterií.

ČTK
Diskuze (8)

Doporučujeme

10. 3. 2022 23:54
Apple
Jako velkému fanouškovi této značky se mi tento koncept opravdu hodně líbí. Jsem docela zvědavý, jestli se něčeho takového reálně dočkáme. Na druhou stranu, pokud ano, tak si ani nechci představit kolik by takové auto stálo. Pro mě jsou hodně i ty ceny nových iPhonů. Zrovna nedávno jsem si právě jeden kupoval a nový jsem si teda ani náhodou dovolit nemohl. Nakonec to dopadlo tak, že jsem si z https://www.tera.cz/ objednal jeden repasovaný. Funguje ale dobře, takže to neřeším. Cena v tomto případě pro mě prostě byla rozhodující.
21. 11. 2021 02:06
Re: kopyto
Když už zmínili ten Rivian...lituju, že jsem nebyl víc odvážný při nákupu akcií. Koupil jsem za 1500 dolarů při 80 dolarech za akcii a prodával při 145 :-D Takový vejvar se mi podařil prozatím jen jednou. Až bude vstupovat další elektrika na burzu, tak to bude stejná tutovka. Lucid jsem provařil :-(
20. 11. 2021 10:29
Fotka
Tady je jedna fotka, která ukazuje to co je na plánovaném produktu firmy Apple důležité, tedy místo pro cestující https://finance.yahoo.com/…g-172644997.html?…
19. 11. 2021 23:45
Re: Vzhled vozu
Arese???
Avatar - lexi
19. 11. 2021 20:16
kopyto
ať raději zůstanou u mobilních telefonů a tabletů. Tohle je fakt mimo