Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elon Musk vymyslel další byznys pro Teslu. Zákazníkům slibuje extra levné pojištění

Ondřej Mára
Diskuze (13)

Pokud by Tesla dostála slibům, mohla by pojistit vlastníky svých elektromobilů v průměru až o 4.000 korun ročně levněji.

První informace o nabídce speciálního pojištění pro vlastníky elektromobilů Tesla zmínil Elon Musk na svém Twitteru již začátkem roku. Jenže Musk má někdy až příliš velké oči a tak řada z nás brala tuto informaci celkem s rezervou. Nyní však Tesla skutečně rozjela novou službu pojištění, kreativně nazvanou „Tesla Insurance,“ která prý dokáže klientům nabídnout až o 20 % nižší náklady. Někteří řidiči se však prý mohou těšit až na 30% úsporu.

Podle prohlášení samotné automobilky je možné dosáhnout takové úspory díky tomu, že „Tesla zná svá vozidla nejlépe.“ Jinak řečeno – Tesla prý zohledňuje pokročilé technologie, bezpečnost a snadnost údržby svých modelů, díky čemuž dokáže nabídnout nižší ceny pojištění, než její konkurence. Ve výsledku tak lidé mohou ušetřit například díky technologiím, jako je Tesla Autopilot.

Prozatím je služba Tesla Insurance dostupná pouze v Kalifornii, automobilka však plánuje, že ji brzy rozšíří i do dalších amerických států. Zájemci si prý mohou pročíst podrobnosti o pojištění a uzavřít smlouvu „za méně než minutu.“ Platby by měly probíhat měsíčně a to bez jakýchkoliv skrytých poplatků, dodává automobilka.

Výše pojištění se prý bude stanovovat u každého klienta samostatně. Majitelé více elektromobilů Tesla se však prý mohou těšit i na možnost uplatnění slevy. Tesla navíc dodává, že při výpočtu výše pojištění prý nebude využívat data z elektromobilu, jako jsou třeba informace o poloze či rychlosti z GPS, popřípadě záznamy z palubních kamer.

Úspěšnost nového produktu Tesly si sice nedokážeme odhadovat, podle informací ze zámoří se však může jednat o skutečně lákavou nabídku. Jak s odkazem na QuoteWizard upozornil web Carscoops, průměrná výše ročního pojištění automobilu v Kalifornii dosahuje cca 841 dolarů (19.540 Kč). Pokud by se tedy Tesle podařilo snížit cenu o 20 %, mohlo by jejím klientům zůstat v kapse okolo 168 dolarů (cca 3.900 Kč) ročně.

Ondřej Mára
Diskuze (13)

Doporučujeme

Avatar - Beefcake
1. 9. 2019 00:17
???
Zase nablito.
Avatar - Beefcake
1. 9. 2019 00:16
Re: TESLA
Howgh.
31. 8. 2019 23:22
Re: TESLA
Ked bude skodovka predavat tolko aut v cene tesiel tak daj vediet :-) porovnavat predaje tesly a skodovky ktora predava take krasotiny ako citigo, fabia mozes len ty
31. 8. 2019 19:50
Re: TESLA
Milovnici Tesla porovnavaju predaje Tesla 3 voci nemeckej premii, ale nemecka premia / BMW 3/4, MB C a A4/A5 / a Tesla 3 fakticky nie su v rovnakej kategorii. Ak chcem totiz EV s vybornymi dynamickymi parametrami tak si mozem vybrat jedine Teslu 3 / nemecka premia zatial nema ziadne elektr. auto v rovnakej kategorii ako je Tesla 3 /. Ak chcem zase komplexne premiove auto - rozumej premiovy pohon, podvozok, interier a exterier, tak si mozem vyberat len z nemeckej premie, pripadne Lexusu, Acura, mozno Alfa a par dalsich ako Cadillac a pod. Nasledne porovnavanie statistik predaja je potom dost "sialene" kedze v jednej kategorii existuje prakticky jedine auto / Tesla 3 / a v druhej - stredna trieda premia ich je minimalne desiatka. O kupe Tesly 3 som dlho uvazoval kym som si do nej nesadol ... dynamika parada, ale spracovanie interieru / exterieru na urovni korejcanov 20 rokov spat a Tesla ma zatial doslova katastrofalny servis. Dat za taketo auto cca 40k - 70k EUR moze skutocne len fanusik / nadsenec. Ine som ale chcel :) Vyhladal som si statistiky predaja dvoch / troch / porovnatelnych aut - Audi e tron, Jaguar i Pace a Tesla X. V tomto pripade ide uz o relevantne porovnavanie. E tron je ale v nabehovej faze predaja, takze som si zo zvedavosti pozrel predaje Tesly X v rovnakom obdobi zivotneho cyklu - cize prvych 6 mesiacov predaj a poslednych 6 mesiacov predaja. Cisla su celkom zaujimave.

prvych 6 mesicov od uvedenia do predaja.
US a EU
Tesla X / jun - november 2016 / 2581 ks
Audi e tron / januar - jun 2019 / 8 199 ks
Jaguar i pace / april 2018 - 1 037 ks

poslednych 6 mesiacov roku 2019 / udaje dostupne do juna 2019 /
Tesla X / januar - jun 2019 / 13 042
Audi e tron / januar - jun 2019 / 8 199 ks
Jaguar i pace / januar - jun 2019 / 7 501

Zaver nech si urobi kazdy sam :)
31. 8. 2019 18:41
Re: TESLA
citujem : "Potom nechapem ako sa to moze lepsie predavat ako nemecka konkurencia".

BMW predalo za prvych 6 mesiacov roku 2019 celkovo cca 1 250 000 aut ... Tesla predala za rovnake obdobie 158 000 aut ...