Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Éra motoru W16 se blíží ke konci. Bugatti ukazuje W16 Mistral na nových fotkách

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Exkluzivní roadster Bugatti W16 Mistral vznikne v omezeném počtu pouhých 99 kusů a prodával se se základní cenou od 125 milionů korun.

Éra unikátního šestnáctiválce pro Bugatti se blíží ke konci. Molsheimská továrna na sny finišuje výrobu luxusního hypersportu Chiron, a jakmile dokončí i poslední speciální modely vycházející z jeho technických základů, navždy ukončí produkci osmilitrového srdce W16. To nám teď připomíná na nových oficiálních fotografiích roadsteru pro miliardáře.

Vysoce exkluzivní roadster Bugatti W16 Mistral se začal vyrábět už v roce 2022 a je další hračkou pro nejbohatší nadšence do aut na světě. Technicky zakládá na pomalu odcházejícím Chironu s osmilitrovým W16 se čtyřmi turbodmychadly a výkonem odpovídá vrcholnému a rekordnímu Chironu Super Sport 300+. Po silnicích se pohybuje brutální silou 1177 kW (1600 koní) a automobilka při slavnostním debutu uvedla, že je posledním modelem s motorem W16, poprvé uvedeném v legendárním Veyronu.

Hlavním lákadlem pro smetánku je však zejména jedinečný design inspirovaný nejslavnějšími otevřenými modely z historie značky – Type 40 A, the Type 41 Roadster Esders, Type 55 Roadster a Type 57 Roadster Grand Raid Gangloff. Současně je jediným hypersportem bez střechy vycházejícím z nejmodernější techniky Chironu. V Bugatti ji dokonce upravili tak, aby nově přepracovaný monokok vyhověl přísným nárazovým předpisům, i když nemá pevnou střechu.

Video se připravuje ...

A na nových oficiálních fotografiích se jedno z nejkrásnějších moderních Bugatti ukazuje v elegantní zlato-černé specifikaci s odpovídajícím zbarvením otevřeného interiéru. Všimněte si i parádního detailu, jakým je logo „Mistral“ v barvě laku v oblasti předních světlometů. Francouzská trikolóra za předními koly pak odkazuje na původ vozu.

Bugatti vyrobí luxusní roadster W16 Mistral v omezeném počtu pouhých 99 kusů se základní cenou od 125 milionů korun. Sériovou výrobu modelu si vydupali sami zákazníci, kteří si budou moci užívat extrémní maximální rychlost až 420 km/h. To je pořádný fofr s větrem ve vlasech!

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme