Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Facelift Toyoty Hilux unikl na veřejnost. Jak japonský pracant prokouknul?

Stanislav Kolman
Diskuze (10)

Sociálními sítěmi koluje várka snímků, které podle všeho zachycují omlazený pick-up Toyota Hilux. A změn rozhodně není málo.

V roce 2020 se Toyota Hilux dostává do poloviny svého životního cyklu, což zpravidla souvisí s omlazovací procedurou. A jak naznačují přiložené fotografie, Toyota ji pro letošní, respektive příští rok opravdu přichystala.

Řada snímků zachycených nejspíše s interní prezentace, se objevila na několika instagramových účtech, stejně jako webu Milele Motors. Zatím oficiálně nevíme, jestli je to skutečně omlazený Hilux. Ale vzhledem k tomu, že nejde jen o jednu fotografii, ale celou sadu včetně detailů, pochybujeme že by šlo o výtvor nezávislého grafika.

Fotografie odhalují dvě konfigurace předních světlometů. Ta první kombinuje diody s klasickými žárovkami, druhá sází na Bi-LED technologii. Upravená jsou také zadní světla, rovněž diodová. Prohlédnout si můžete tři nové odstíny karoserie, stejně jako dvojici designů kol z lehkých slitin o 17 a 18 palcích.

Nedávno se hovořilo také o sportovnější variantě GR Hilux, která by mohla pod kapotou dostat šestiválec s pořádnou porcí výkonu a točivého momentu. Takové auto by tvořilo konkurenci Fordu Ranger Raptor a kromě reprezentativního motoru pod kapotou (připomeňme, že Range Raptor má v Evropě pouze čtyřválcový turbodiesel) by dostalo i plejádu technických vylepšení včetně podvozku.

Toyota tuto informaci zatím nepotvrdila, takže si na její zpečetění musíme ještě pár týdnů počkat. Omlazený Hilux by se měl u prvních zákazníků objevit v průběhu roku 2021.

Stanislav Kolman
Diskuze (10)

Doporučujeme

Avatar - pradeda777
25. 4. 2020 10:36
Re: Spíš by mě zajímalo
Hilux byl jednu dobu v Austrálii vůbec nejprodávanější vůz.... ;-)
Avatar - kari.laz
25. 4. 2020 08:05
Re: Spíš by mě zajímalo
Neměl by se nástupce Amaroku vyvíjet ve spolupráci s Fordem?
25. 4. 2020 02:09
Re: Spíš by mě zajímalo
Jo a šestiválcový Amarok letos na podzim končí, samozřejmě kvůli debilním předpisům EU. S nástupucem už VW prý nepočítá... ;-\ :no:
Avatar - WinDiesel
24. 4. 2020 21:49
Re: Spíš by mě zajímalo
Toyota má jen 2 motory, 2,4 a 2,8 a v Austrálii si můžete koupit V8 :-O
Díky EU to bude max. o 110 kW.
24. 4. 2020 19:02
Facelift?
Ani ne, prostě z toho udělali Tacomu, což je americký Hilux...