Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari 488 GTB dostalo svalnatou úpravu, je určena jen hrstce vyvolených

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Společnost Misha Design představila fotografie svého nejnovějšího projektu, kterým je Ferrari 488 GTB se svalnatější karoserií, avšak stejným motorem.

Firma pravidelně se věnující přestavbám luxusních sporťáků představila nejnovější přírůstek do svého portfolia, svalnatější Ferrari 488 GTB. Prvně byl projekt odhalen již před několika týdny na akci SEMA v Las Vegas, až nyní se nám ale do rukou dostávají první oficiální snímky. Ferrari vypadá o poznání agresivněji a na steroidech připomíná okruhové FXX K Evo.

Ve srovnání s běžným modelem byla karoserie na obou stranách rozšířena uhlíkovými vlákny o tři centimetry, nejvíce je to patrné na blatnících, díky nímž auto vypadá ještě robustněji. Některé přídavné prvky na spodní části vozu zůstávají bez lakování, aby odhalily použité materiály. Třešničkou na dortu je zadní spoiler či sada hliníkových kol Savini zabalených v pneumatikách Toyo.

Společnost Misha Design uvádí, že vytvoří jen dvacet takových exemplářů a cenu sdělí osobně až vážným zájemcům. Pokud chcete na vašem 488 GTB aplikovat podobnou úpravu, ale vyobrazený vůz je pro vás už příliš velký extrém, nezoufejte. Tvůrci chystají i střídmější provedení bez širší karoserie a zadního spoileru.

Stejně jako v případě dřívější úpravy Ferrari 458 Italia nebylo nijak zasaženo do použité techniky. Italský sporťák tak i nadále pohání dvakrát přeplňovaný osmiválec s objemem 3,9 litru, výkonem 492 kW v 8000 otáčkách a točivým momentem 760 N.m při 3000 ot./min.

Pokud byste ale designérské společnosti nedůvěřovali, můžete si počkat na ostřejší 488 GTB přímo od Ferrari. Automobilka uvede provedení GTO (byť název ještě oficiálně nepotvrdila) již v příštím roce.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
1. 12. 2017 10:43
Re: s tím předním spoilerem
vylepsovat Ferrari je ruhanie sa....toto je zleeeee :no: :-(
Avatar - 3_diamanty
29. 11. 2017 23:26
Re: s tím předním spoilerem
ktovie ako je to aj s ochranou chodcov... ta radlica vyzera az desivo... nielen nevkusne ale aj desivo... mimo uzavrety okruh ale hodne neprakticka kara ... to radsej 8 valcovy F-type ;-)
Avatar - Ada je zase tady
29. 11. 2017 18:35
s tím předním spoilerem
to vypadá jak lištová sekačka na trávu :-!