Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari F12 Speciale bylo vyfoceno bez maskování

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
Ostrá varianta Ferrari F12, která bude nazvaná pravděpodobně Speciale či GTO, byla konečně vyfocena bez maskování. Ukazuje detailně propracovaný bodykit.

Veřejnosti se má tento vůz představit až v září na autosalonu ve Frankfurtu, v továrně Ferrari v Maranellu však již byla ostrá varianta F12 Speciale vyfocena bez maskování. Tedy, ještě je zde možnost, že se bude vůz jmenovat GTO, jméno zatím není potvrzeno.

Musíme však říci, že i na špionážní fotografii je na co se dívat. Vůz kombinuje zářivě žlutou barvu s tmavými karbonovými díly, zadní blatníky pak mají tři výdechy, a na zadním nárazníku najdete obrovský difuzor. Velký důraz byl očividně dán na propracovanou aerodynamiku a automobil vypadá náležitě agresivně.

Odlehčený vůz pak má pod kapotou ukrývat mírně posílený dvanáctiválec o objemu 6,3 litru, který má podle posledních zpráv dostat 22 kW navíc oproti běžnému modelu, což znamená výkon 567 kW (760 koní). Oproti běžné F12 Berlinetta se očekává snížení hmotnosti o 200 kg, byť z našeho pohledu to zní trochu optimisticky. Výkony vozu však budou zcela jistě dechberoucí, za ideálních podmínek by mohl sprint z nuly na sto kilometrů v hodině zabrat méně než tři sekundy. Na zadní kola bude výkon přenášet dvouspojková automatická převodovka.

Virtuální odhalení tohoto extrémního GT pak čekáme v následujících týdnech, naživo vůz uvidíme až na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu.

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
3. 8. 2015 15:01
Re: design
Tóčo se bude odehrávat po sešlápnutí plynu,což ale ty a já na 99,9% nikdy nezažijeme.Ale je třeba si trochu rýpnout do auta pro hnusné vykořisťovatelské boháče...
Avatar - eXp10it
3. 8. 2015 12:33
Re: F12 Modificato
No tak kdyby už nic jiného tak alespoň vypadá jako hybrid. Hybrid mezi nějakou toyotou a dodge viper.
Avatar - 125S
3. 8. 2015 12:28
Re: F12 Modificato
Přesně tohle jsem chtěl napsat, poprvé bych tu chybu pochopil, ale vicekrát už to bije do očí. Nebavíme se tu přece o malém výrobci někde na okraji Londýna o kterém se nemusí vědět všechno... :-!
3. 8. 2015 11:50
design
Takze nejvetsi toco se odehrava na zadnim narazniku koukam. Aby ne, vzdyt taky zabira 3/4 zadku. Dame tam nejaky svetla, aby to svitilo, cernej prouzek, protoze F40, ale koukejte na ten difuzor, vejfuky, vydechy!
Avatar - Petrolhead_CZ
3. 8. 2015 11:37
F12 Modificato
Bude to raketka no :-) Dost masivní vzhledovej reskin. Jsem zvědav, jestli to bude opravdu hybrid jak se zvažovalo, ale výkonový nárůst tomu moc nenasvědčuje.

Každopádně zase nechápu ty domněnky redakce ohledně názvu...označení Speciale je naprostá debilita, protože tenhle název má už 458, což je osmiválcový model, stejná situace jako když jste o ostré 458 před představením psali jako o 458 Scuderia. Nezapomeňte, že Ferrari volí výhradně nová označení pro každý model, kromě výjimečných případů jako je právě GTO, GTB a GTS. GTO je už o dost pravděpodobnější, osobně bych to ale viděl na originální ocejchování.