Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari má nového šéfa, přechod k elektrickému pohonu povede Benedetto Vigna

ČTK
Diskuze (13)

Italský výrobce luxusních sportovních vozů Ferrari má nového šéfa. Přechod k elektrickému pohonu bude od září řídit 52letý Benedetto Vigna, který nyní vede největší divizi francouzsko-italského výrobce čipů STMicroelectronics.

Na funkci ředitele v prosinci rezignoval z osobních důvodů Louis Camilleri, který automobilku vedl od července 2018, kdy nečekaně zemřel generální ředitel Sergio Marchionne. Camilleri se k elektrickému pohonu vozů Ferrari stavěl skepticky.

Předseda správní rady John Elkann, který Ferrari dočasně vedl, konstatoval, že "Vignu s potěšením vítá jako nového generálního ředitele". Elkann je vnukem Giovanniho Agnelliho. Rodina Agnelliů Ferrari ovládá prostřednictvím investiční společnosti Exor.

"Jeho hluboké znalosti technologií, které jsou hnací silou změn v našem odvětví, a jeho osvědčené schopnosti v oblasti inovace, obchodu a vedení Ferrari ještě posílí," konstatoval Elkann. Ferrari už nabízí hybridní modely. První plně elektrická auta automobilka slíbila na rok 2025.

Vigna vedení Ferrari převezme 1. září. Na konci srpna odejde ze společnosti STMicroelectronics, v níž vede největší a nejvýnosnější divize a kde zasedá i ve výkonné radě.

ČTK
Diskuze (13)

Doporučujeme

11. 6. 2021 08:13
Re: Elektrické Ferrai...
Určitě? Určitě znamená stoprocentně. Kolik znáš majitelů Ferrari?
10. 6. 2021 21:23
Elektrické Ferrai...
...určitě není něco, po čem by zákazníci této značky toužili. Ostrý zvuk při bleskovém vytáčení mnohoválcového spalovacího motoru této značky je totiž jedním z velký lákadel ke koupi těchto skvostů... :-) :yes:
10. 6. 2021 16:21
Re: Je vždycky parádní ...
Tak se hned nečerti. :-) Neoslovují tě "F", ok. Ať ti to všechno jezdí.....
10. 6. 2021 15:50
Re: Je vždycky parádní ...
me nejstarsi zrenovovane auto ma 52 let, nejblize k tomu co pises ma asi u me v garazi Carrera z roku 85, a presto jsem si jako Porsche na bezne jezdeni poridil Taycana, jaky je v tom problem? zadny, proste auta se meni s tim jak se meni doba, a lidi co si kupovali Ferrari pred 30 lety budou asi zrejme ve vetsine jini lide, nez jaci drzi prodeji Ferrari dnes, a ti z dnesni doby zrejme budou opet nahrazeni ve vetsine jinymi zakazniky za 30 let

jinak pokouset se koupit 30 let stare Ferrari nebudu, myslim ze nemaj v historii model po kterem bych nejak touzil a bylo v mejch finacnich moznostech, vesmes jedine co by se me z jejich nabidky libilo je F40, a to je i na me moznosti trosku drazsi zalezitost :D
10. 6. 2021 15:32
Re: Je vždycky parádní ...
Věř tomu, že i za 30 let si to řada fanoušků značky uvědomí. Zkus koupit dnes třeba 30 let staré Ferrari. ;-)