Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari vydraží F12berlinetta na pomoc postiženým hurikánem Sandy

David Bureš
Diskuze (1)
Ferrari chce opět podpořit lidi zasažené ničivou katastrofou.

Ferrari vydraží první exemplář modelu F12berlinetta určený pro americký trh. Výtěžek z aukce bude věnován americkému Červenému kříži na podporu jeho práce v místech zasažených hurikánem Sandy.

Automobil bude dražen v sobotu 17. listopadu v rámci závodního víkendu Velké ceny USA v texaském Austinu. Zájemci, kteří by se aukce rádi zúčastnili, ale vědí, že do Austinu nedorazí, mají kontaktovat nejbližšího dealera značky.

Zákazníci a fanoušci značky mohou postižené hurikánem Sandy podpořit také darem na webových stránkách amerického Červeného kříže.

F12berlinetta je nejsilnější sériové Ferrari historie, poháněno je atmosférickým vidlicovým dvanáctiválcem, který z objemu 6,3 litru poskytuje výkon 544 kW (740 k) a točivý moment 690 Nm.

Supersportovní kupé s pohotovostní hmotností 1.525 kg dosahuje maximální rychlosti přes 340 km/h. Z 0 na 100 km/h akceleruje F12berlinetta za 3,1 sekundy a na dvoustovce je za 8,5 sekundy.

Pro Ferrari to není první taková aukce. V červnu byly draženy závodní přilby, díly z monopostů formule 1 a především červený speciál Ferrari 599XX Evo na podporu obyvatelů severní Itálie, kteří během květnového ničivého zemětřesení přišli o své blízké. Tato online aukce vynesla 1,8 milionu eur, tedy více než 46 milionů korun.

Loni pak Ferrari dražilo první exemplář modelu FF pro japonský trh. Výtěžek z této aukce byl určen lidem postiženým loňským zemětřesením a tsunami v Japonsku.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - twistedTSD
12. 11. 2012 17:13
Good job
Dobrý nápad :yes: