Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat 124 Coupé od nezávislého grafika vypadá jako Aston Martin Vanquish

Jan Mička
Diskuze (4)
Fiat 124 Spider se stal jedním z našich nejoblíbenějších vozů letošního ženevského autosalonu. Co říkáte na novodobou verzi Coupé? Líbila by se vám?

Když dva dělají totéž, není to totéž. Nějak takto by šlo ve zkratce shrnout srovnání Fiatu 124 Spider s Mazdou MX-5. Podvozkem a interiérem jde v podstatě o stejné vozy, Italové však vtiskli do karoserie kus svého dokonalého umu a zavzpomínali na minulost. Původní Fiat 124 Spider totiž vznikl už v šedesátých letech minulého století, a pokud jste se byli podívat na letošním ženevském autosalonu, mohli jste jej vidět vystavený přímo vedle žhavé novinky.

Na ženevském autosalonu, ovšem o devětačtyřicet let dříve, se představila také verze Coupé, která byla společně se Spiderem vybavena nezávislým zavěšením kol. Šlo o nádherný kus auta, které mělo od roku 1969 dvojité přední světlomety a později výrazně přibylo chromu. Na českých silnicích jej prakticky nemáte šanci potkat, a kdybyste chtěli nové malé kupé z plejády automobilů prodávaných v Evropě, máte v podstatě jenom jednu možnost – BMW řady 2 kupé.

Ale co, nedostatek malých kupé s pohonem zadních kol nám přece nebrání zamyslet se nad tím, jak by takový vůz z produkce Fiatu mohl vypadat, kdyby se skutečně začal vyrábět. Inspirací budiž nejnovější práce grafika jménem Theophilus Chin. Je to tentýž člověk, který před časem navrhnul možnou podobu Fiatu Tipo kombi a popravdě řečeno nebyl daleko od reality. Fiat 124 Coupé je v jeho podání spíše fastback podobný Aston Martinu Vanquish, za což mohou především výrazné zadní blatníky a tvar střechy. Ocenili byste, kdyby Fiat takové auto skutečně vyrobil? My rozhodně!

Jan Mička
Diskuze (4)
Avatar - Jaros71
13. 3. 2016 23:39
Fiat...italové umí !
Pokud by se prodávalo takovéto kupé , bylo by to super.
Moc pěkné..škoda , že asi jen sen :yes:
13. 3. 2016 12:54
tak
tak dnes je uz tolko roznych aut a modelov ze sa viac menej vsetky na seba podobaju
Avatar - CoureSportivo
13. 3. 2016 12:20
FIAT 124 Coupé
Spider je krásny ale mne osobne sa vždy tak nejak viac páčili kupéčka , takže :yes: :yes: mala zmija >:-[]