Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Ottimo: Čínské Bravo s americkým rodokmenem

Diskuze (40)
Na autosalonu v Šanghaji Fiat prezentuje nový kompaktní hatchback, který by mohl nahradit i evropské Bravo.

Fiat Ottimo je vlastně hatchbackem odvozeným od loňské novinky, Fiatu Viaggio. Oba modely jsou zatím určeny pro Čínu, ve skutečnosti se ale jedná o deriváty amerického Dodge Dart. Ten pro změnu využívá rozšířenou platformu Alfy Romeo Giulietta.

Jelikož se zatím jedná o ryze čínský projekt, prezentuje Fiat dva zážehové motory – benzinový 1.4 T-Jet ve variantách 88 a 110 kW. Na výběr bude manuální nebo dvouspojková převodovka. Automobilka v Číně očekává poptávku ve výši 30.000 jednotek ročně, Viaggio by se mělo dostat na 40.000 kusů. A údajně se chystá i terénní verze Fiatu Ottimo.

Nový model pomůže vytížit novou továrnu GAC Fiat ve střední Číně. Zatím se zde vyrábí jen sedan Viaggio a produkce je na 30 % maximální kapacity. Po spouštění produkce hatchbacku Fiat Ottimo a SUV Jeep Cherokee, který se bude také vyrábět ve stejné továrně, by se mělo dosáhnout cílových 140 tisíc kusů ročně.

Diskuze (40)
Avatar - Ja Prvni 123
25. 11. 2013 18:21
Re: Uchvacen
a to je prodej aut dneska pro Fiat "přidruženou výrobou"... a jako skupina v pohodě vydělává.
I v době krize ...
Jen výroba motorů pro jiné značky je samostatný a výborný obchod. O licencích nemluvě...
;-)
Avatar - Ja Prvni 123
25. 11. 2013 18:19
Re: Proč už to Fiat dávno neprodává v Evropě?!
co je něm "lacinýho"?
Je o ligu lepší než u Rapida... a přitom je auto levnějí a s lepším motorem.
Nevidím problém. Teda kromě toho, že to v Evropě nechtějí prodávat - ale uvidíme, jak to bude doopravdy.
;-)
Avatar - del42sa
25. 11. 2013 12:50
Re: Design
ten interiér (a hlavně design palubky) je fakt příšerný, skoro jako z užitkového auta 8-s
Avatar - PlumJelinek
22. 11. 2013 11:21
Re: Design
Americkej bych ani tak neřekl, amíci jdou v poslední době docela kupředu, co se designu týče, jak interiérů, tak exteriérů. A třeba u Chrysleru se začlo dělat harakiri s interiérem poté, co začal mít vliv Fiat :-) Tenhle interier je jak z Koreji z roku 2008, i současně dosluhující Bravo působí hodnotněji, ikdyž ve srovnání se současnou konkurencí je na něm zub času taky nemálo znát. A to přitom italové většinou uměli udělat pěkný auta jak zvenku, tak zevnitř.
Avatar - euro89
22. 11. 2013 09:48
Re: Design
Jo to máš pravdu. K interiéru jsem se kriticky vyjádřil už kdysi pod článkem o Viaggiu. Je prostě takovej... americkej. 8-s Ale karoserie sedanu je podle mě v pořádku. Každopádně si stejně myslím, že to pan účetní v Evropě prodávat nebude, tak je to jedno.