Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat pracuje na Tipu Cross kombi. Takhle nějak bude vypadat

David Bureš
Diskuze (13)

Fiat chystá další rozšíření nabídky modelu Tipo. Vedle nového derivátu se mluví také o zcela novém motoru.

Fiat Tipo se v loňském roce začal prodávat v modernizované verzi, která rozšířila nabídku o terénně laděné provedení Cross. To poněkud překvapivě bylo nabídnuto ve formě hatchbacku, takové deriváty totiž obvykle stojí na bázi kombíků. Fiat však nakonec zvýšené kombi také chystá.

Špionážní fotografové totiž nedávno zachytili prototyp zamaskovaného Tipa kombi se zvýšeným podvozkem, což podle všeho není nic jiného než nová verze Tipo Cross kombi. A jelikož tu zatím nemáme oficiální fotografie tohoto derivátu, dali se do práce nezávislí grafikové, kteří možnou podobu takového auta navrhli.

Třeba vize zveřejněná ruským serverem Kolesa.ru určitě nebude mít do skutečného výsledku daleko. Autor možné podoby chystané novinky totiž přímo vycházel z hatchbacku Tipo Cross, vedle oplastované dolní části karoserie a zvýšeného podvozku tak nechybí ani svébytná příď nebo třeba střešní ližiny. Tedy prvky, kterých se sériové Tipo Cross kombi s největší pravděpodobností také dočká.

Podle dostupných zpráv by přitom Tipo Cross kombi nemuselo být jedinou novinkou tohoto kompaktu. V minulých měsících se totiž objevily zprávy o přípravách nového celohliníkového motoru 1.5 FireFly Turbo, který by se měl objevit mimo jiné právě v Tipu.

Turbodmychadlem přeplňovaný agregát s třetí generací variabilního časování MultiAir a filtrem pevných částic má být přizpůsoben elektrifikaci, nabídnutý má být i jako mildhybrid a plug-in hybrid, byť v Tipu se takových derivátů s velkou pravděpodobností nedočkáme. Model je laděn jako cenově dostupný, a tak by elektrifikace jeho cenovku zvyšovala. Elektrifikované verze tak čekejme spíše v připravované Alfě Romeo Tonale.

Kdy se nového Fiatu Tipo Cross kombi dočkáme, zatím není jasné. Pravděpodobný je ale debut už v první polovině roku 2022.

David Bureš
Diskuze (13)

Doporučujeme

Avatar - Jaros71
20. 11. 2021 23:06
Re: Re: to nevypadá zle
PĚKNÝ AUTO :yes:
Jenže tady mělo být už předloni...
Za mne fajn ovládání klimy i rádia ovladači a tlačítky :yes:
Pěkná kulatá řadící PÁKA :yes:
Nový vykuchaný Golf se s tím divným interierem může jít bodnout !
Avatar - petr petrumr
20. 11. 2021 19:39
Re: V Tipu se prave naopak mild hybrida dockame.
projed se tou hybridní debilitou a uvidíš, že změníš názor, Já sem pandou najel asi 4,5tkm a nemůžu na ten motor nic zlého napsat a to byl jenom litr s 12 voltama, ale ten motorgenerátor přidával 50Nm už při startu od nuly.
20. 11. 2021 15:30
Re: V Tipu se prave naopak mild hybrida dockame.
Přitom právě tu novou 1.5 Turbo bez jakékoliv debilní hybridizace byl Tipo potřebovalo jako sůl! :-O
Avatar - petr petrumr
20. 11. 2021 07:42
Re: V Tipu se prave naopak mild hybrida dockame.
Určitě tam bude a myslím, že bez něho a s klasickým startérem se neukáže. Aby to nepohnojili s tím závěsem jak s pandou, to by bylo u nás neprodejný.
19. 11. 2021 23:07
Re: Re: to nevypadá zle
Myslim, ze ne.
Minimalne od HB by mela existovat verze Sport s 1.5 ve forme.
Nevim, jestli ale nebude s nejakou elektrikou.
:-(