Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

FlixBus pro letní změnu jízdních řádů navyšuje počty spojů a přidává nové zastávky

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Společnost FlixBus v souvislosti s letní změnou jízdních řádů posiluje spojení na svých klíčových trasách mezi Prahou a Brnem, Libercem i Karlovými Vary. Současně také zavádí nové zastávky na již zaběhlých linkách.

 

S drobnými i většími úpravami ve svých jízdních řádech přicházejí čeští dopravci od neděle 9. června 2019, kdy dochází k pravidelné změně jízdních řádů z jarních na letní. Mezi nejvýznamnější změny v jízdních řádech společnosti FlixBus patří navýšení celkového počtu spojení mezi Prahou a Brnem o dalších 14 spojů týdně.

Obyvatele Vysočiny jistě potěší, že se přímým zeleným autobusem od 9. června dostanou častěji do Prahy i do Brna. Více než 40 spojů FlixBusu týdně začne cestou mezi Prahou a Brnem stavět nově také na autobusovém nádraží v Jihlavě.

Jedná se o pravidelné odjezdy ve směru na Brno každý den v 10.05, 15.20 a 19.20, v pátek a neděli ještě v 13.20 hod. V opačném směru do Prahy pak mohou cestující využít nových spojů denně s odjezdy v 9.55, 13.55 a 18.55, v pátek a neděli pak ještě v 16.40. Cena jízdenky z Jihlavy do Brna u FlixBusu začíná od 79 Kč.

K navýšení počtu spojů došlo i na trase mezi Prahou a Libercem, a to o devět spojů týdně. Jak již dopravce avizoval v souvislosti s nedávným navyšováním frekvence na trase z Prahy do Krkonoš, jedná se o spoje s ranními odjezdy z Liberce v 6.45 a večerními odjezdy z Prahy Florence v 19.45 během pracovních dní.

K drobnější změně jízdních řádů dochází i na trase mezi Zlínem a Brnem. K zastávkám ve Zlíně a Kroměříži na autobusových nádražích, Kroměříži na Milíčově náměstí a v Brně u hotelu Grand přibude zastávka Zlín Malenovice. Stejně tak na spojích mezi Prahou a Českým Krumlovem začnou zelené autobusy stavět v Krumlově na zastávce Špičák. 

Zdroj: FlixMobility GmbH

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme