Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Ka: První foto sériové verze

Michal Fokt
Diskuze (12)
Jako první ukázalo finální verzi globálního minivozu Ford Ka světu brazilské zastoupení značky. S konceptem bude, zdá se, naprosto identický.

Ford se při prezentaci konceptu Ford Ka snažil, aby to vypadlo, že třetí generace tohoto minivozu bude šitá na míru brazilskému trhu a v tomto trendu pokračuje i nadále. Virtuální "světovou premiéru" si totiž odbylo i produkční Káčko v brazilské režii, když tamní zastoupení Fordu spustilo microsite, věnovanou tomuto novému modelu, na níž nechybí ani první fotografie, kterou vám nyní přinášíme.

Loňská studie vypadala hodně "sériově" a finální verze to potvrzuje - auto se zdá být i do těch nejmenších detailů shodné s konceptem, tedy abych byl úplně přesný, zveřejněný obrázek je identický s jedním z galerie Ka Concept, z čehož se dá usuzovat, že ona "studie" vlastně byl už hotový vůz.

Ford také potvrdil, že Ka bude dalším globálním modelem značky, což znamená, že se vrátí i do Evropy. A to vzhledem k tomu, že současná generace, odvozená od Fiatu 500, naprosto propadla, nebylo zase tak úplně jisté. Ovšem pozor, Evropa si na své Ka "pár let" počká, zájemci se tedy musí obrnit trpělivostí, přednost dostanou trhy v rozvojových zemích.

Zdá se být jisté, že v Brazílii, kde bude prodej zahájen nejdříve, bude nabídka motorů pro Ka III oscilovat mezi litrovým tříválcem a čtyřválcovou patnáctistovkou, jak vyzbrojen přijde za čas do Evropy je zatím velmi předčasné spekulovat.

Michal Fokt
Diskuze (12)
9. 4. 2014 01:03
Re: kdeze je stare dobre Kacatko <b class="smile05"><b>:-(</
Fordu se povedlo udělat Ka ještě "šedější" než je současná verze. Naprosto bez nápadu, něco jako to nové Suzuki Celerio nebo domrvená Micra. Fakt nechápu kdo pro Ford dělá design - současný Focus otřesný, EcoŠrot vypadá spíš jako vtip na těch kolečcích z nákupního košíku, teď zase Ka ve stylu beztvará hrouda. Co se s Fordem děje? Dřív tahoun designu, dnes těžká krize identity. První Focus, původní Ka, starší Fiesty, Fusion, tyhle auta prostě měly nápad.
Avatar - pumpkin
8. 4. 2014 16:23
Re: kdeze je stare dobre Kacatko <b class="smile05"><b>:-(</
Myslím že Adam je oproti chystanému KA skôr taká štýlová imidžovka.
8. 4. 2014 13:43
Re: Trhnite si
Zatial sa nic nedeje, neviem, na co cakaju.
8. 4. 2014 12:05
Re: Trhnite si
No, pokud nasadí "výprodejové" ceny, tak proč ne?
8. 4. 2014 11:16
Re: Proti prudu...
Je to klasicky velky a skostnately americky koncern nieco ako US Steel. Tam nez sa nieco rozhodne, tak Koncern stihne vymenit 2 generacie. A tiez pokracuju vo svojej mantre - globalnych modeloch, ale pozor, Ka je urobene pre Braziliu, ale chcu to predavat globalne. To este nikdy nikde nefungovalo. Tazko pochopit, co tym sleduju, mozno ze niekto mal nejaku ideu a ta presla cez 100 managerov, az z toho vzniklo globalne auto vyvinute pre Braziliu.