Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford naznačil, že elektrický Mustang je jen otázkou času

Stanislav Kolman
Diskuze (8)

Nový Mustang Mach-E vyvolal vlnu kontroverze, ta pravá noční můra pro kované fandy původního Mustangu ale může teprve přijít.

V polovině listopadu Ford oficiálně představil model Mustang Mach-E, ikonickým sporťákem inspirovaný elektrický crossover. Ten si nebral příklad jen z vybraných designových prvků, ale propůjčil si i slavné jméno, což se fanouškům původního modelu s dosti odlišným charakterem nelíbí. Tak moc, že v čele s novinářem a autorem několika publikací Jimmym Dinsmorem houfně podepisují petici za přejmenování auta.

Video se připravuje ...

Mustang a elektřina podle nich zkrátka nejdou dohromady. Jenže poslední slova od zástupců Fordu jim nejspíš přidělají další vrásky na čele. Elektrický pohon totiž nemusí dostat jen auto inspirované Mustangem, ale i samotný Mustang. Naznačil to ostatně už koncept, který Ford vytvořil se společností Webast.

Jde o prototyp elektrického Mustangu, jenž byl představen na letošním veletrhu SEMA. Koncept se chlubí výkonem 671 kW, mnohem větším překvapením je ale kombinace elektromotorů se šestistupňovou manuální převodovkou.

O sériové výrobě takového auta zatím oficiálně nepadlo ani slovo, Ron Heiser, hlavní inženýr Mustangu Mach-E, se ale nechal slyšet, že čistě elektrický Mustang by teď mohl být vyhlíženým zbožím. Mach-E je postaven na nové architektuře pro elektromobily, kterou chce Ford v příštích letech využít pro vícero modelů nejrůznějších rozměrů i karosářských provedení.

A nebojte, ne všechny ponesou jméno Mustang. Heiser nicméně naznačil, že elektrická varianta této ikony je jen otázkou času, ale nikdo neví, kdy přesně se takového auta dočkáme. Příjezd nové generace Fordu Mustang je naplánován na rok 2021. Hovoří se o verzích s pohonem zadních a všech kol, stále více se také spekuluje o hybridním pohonu. Pokud se příjezdu ryzího elektromobilu skutečně dočkáme, pak bychom jej očekávali spíše až v další generaci.

Líbí se vám nový Ford Mustang Mach-E?
  • Líbí
    22%
  • Líbí, ale neměl by se jmenovat Mustang
    51,6%
  • Nelíbí
    20,5%
  • Nezajímá mě
    5,9%
Děkujeme za váš hlas.
Celkem hlasovalo 1350 čtenářů.

Stanislav Kolman
Diskuze (8)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
2. 12. 2019 14:34
Re: Rozhovor
A až bude vodík, to bude ještě větší sranda.
Avatar - WinDiesel
2. 12. 2019 13:55
Re: Rozhovor
lednička se nějak rozhicovala :D :D :D
Avatar - Barrichello
2. 12. 2019 13:49
Re: v cajku
Charger není kupé :-)

Takže jen Camaro a Challenger a ještě Vette, ale to je trošku něco jinýho, kor ta nová
Avatar - Barrichello
2. 12. 2019 13:48
Rozhovor
měli sme o víkendu s kámošem rozhovor s profesionálními hasiči.

Jak hasíte Teslu? Mnoo, nijak, počkáme až shoří. Hasit to , abysme se nadýchali těch jedovatých srágor co z toho jsou nikdo nepůjde...

A Jak hasíte barák s nebo firmu s fotovoltaikou a bateriovým úložistěm, slngově zvaným ledničkou.

No prej za 1, musíme vedět že je odpojený proud z lice, na to voláme ČEZ, PRE atd aby to odpojili a obvykle než tak učiní a přijedou, tak je po baráku.

:-) :-) :-) :-)

Takže asi takhle
Avatar - CHerokee
2. 12. 2019 13:13
Re: v cajku
No hlavně je tu ještě 5,0 a 5,2 V8 mustang. A snad to tak ještě zůstane...právě pětilitr je nejprodávanější verzí.