Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford ohlásil nový Mustang, potvrdil i manuální převodovku

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Automobilka ohlásila investice ve výše 3,7 miliardy dolarů, část půjde také na výrobu nového Mustangu.

Automobilka Ford se nedávno pochlubila plánovanou investicí 3,7 miliardy do výroby v USA, přičemž část těchto peněz bude použita také na stavbu nové (již sedmé) generace modelu Mustang. Další část peněz poputuje na stavbu nového modelu Ranger a další část na stavbu elektrických užitkových vozidel.

Pro nás je ale samozřejmě nezajímavější právě nový Mustang, který se bude vyrábět v závodu Flat Rock Assembly Plant. Bližší informace zatím automobilka neprozradila, prostřednictvím malého Easter eggu ale potvrdila, že i sedmá generace Mustangu nabídne manuální převodovku.

Stačí se podívat na úvodní fotku se symbolem modelů Mustang, na které je v písmenku O (ve slově generation) umístěn diagram z šestistupňové manuální převodovky. Potvrzuje se tak spekulace, že i nový Mustang bude dostupný se třemi pedály, zatímco někteří výrobci sportovních vozidel stále častěji sází už jen na automaty.

Video se připravuje ...

Příchod manuální převodovky přitom již před časem zmínil i Ali Jammoul, programový ředitel programů Icons a Ford Performance. Jammoul ale také dodal, že se s novou generací Mustangu dočkáme více elektrifikace, a že tu s námi manuální převodovky do budoucna nezůstanou.

Nicméně zatím se zdá pravděpodobné, že nový Mustang bude představen v dubnu příštího roku, a ještě v roce 2023 by se měl dostat i k prvním zákazníkům. Nedávné spekulace pak naznačují, že pod kapotou zůstanou jak motory EcoBoost, tak vidlicové osmiválce Coyote. Později by pak měl nabídku doplnit ještě hybrid.

Ve spojitosti s novou generací modelu Ford Mustang se navíc objevují spekulace také o pohonu všech kol, který by mohl být řešen právě pomocí hybridního systému. Na bližší informace o technice si ale ještě budeme muset počkat, první snímky z vývoje už se ale dostaly na veřejnost. A zřejmě i v nové generaci se budeme mít na co těšit.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

3. 6. 2022 20:17
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednm miste: http://www.fordauto.sk/