Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford plánuje i dostupné elektromobily, cenové rozpětí vypadá zajímavě

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Automobilka Ford by měla do budoucna nabídnout i dostupné elektromobily, jejichž cena by mohla začínat na částce necelého půl milionu korun.

Historie automobilky Ford je díky revolučnímu Modelu T pevně spjata s dostupnou mobilitou a rozšířením automobilu mezi lidi. První čistě elektrický moderní Ford, všem známý Mustang Mach-E, má ovšem k titulu dostupného vozu poměrně daleko. Vedení Fordu však do budoucna plánuje změny.

Jim Farley, CEO automobilky Ford, totiž v rozhovoru pro Wards Auto upřesnil, že modrý ovál rozhodně nemá v úmyslu zaměřit se na trhy, kde se ceny elektromobilů pohybují nad hranicí 100.000 dolarů. Místo toho chce Ford postavit svou strategii elektrifikace na užitkových vozech a pohybovat se v poměrně širokém cenovém rozpětí.

Jedním z nejnovějších nových čistě elektrických Fordů by se přitom měl stát užitkový Transit, jehož představení se očekává již v průběhu tohoto měsíce. Dalším významným modelem pak bude elektrický pick-up Ford F-150. Chybět ovšem nebudou ani běžná osobní vozidla, včetně populárních crossoverů.

Jejich ceny na severoamerickém a evropském trhy by se přitom měly pohybovat v rozmezí 20.000 až 70.000 dolarů, tedy cca 467.000 až 1.635.000 Kč. Ford by se tak při těchto cenách přinejmenším na americkém trhu dostal daleko před konkurenci. Jak ovšem Farley dodal, bude to ještě běh na dlouhou trať.

Zatím jediný klasický elektromobil v nabídce Fordu, Mustang Mach-E, totiž na americkém trhu začíná na částce od 42,895 dolarů za verzi Select s pohonem pouze zadních kol a 58,300 dolarů za model First Edition. Mach-E se tak alespoň stále drží ve zmiňovaném cenovém rozpětí.

Video se připravuje ...

Ondřej Mára
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - WinDiesel
4. 11. 2020 19:52
Re: TRUMP 6,8 L V8 !!!
V každým případě se dnes ráno všichni Bidenovi podporovatelé zessrrraaali z podoby strachem.
Trump možná prohraje ale stálo to za to. :yes:

Včera mluvili jasně, Biden Biden Biden, dnes jsou najednou zatažení a náramně opatrní včetně všech neomarxistů v ČT.
4. 11. 2020 13:12
Re: Ford Novinky
bež do riti