Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford poodhalil nový elektrický crossover pro Evropu, premiéra bude příští rok

Ondřej Mára
Diskuze (38)

Středně velký elektrický crossover se bude vyrábět v Německu, představen má být v příštím roce.

Evropská nabídka automobilky Ford prochází poměrně výraznou transformací, která se nese především v duchu elektromobility. Tradiční modely pomalu končí a místo nich se v nabídce objevují buď elektrifikované, nebo čistě elektrické vozy.

Během nedávné prezentace v evropském designovém centru značky se pak Martin Sander, generální ředitel týmu Ford Model e Europe, pochlubil maskovaným čistě elektrickým středně velkým crossoverem, který bude součástí produktového portfolia značky na evropských trzích.

Video se připravuje ...

Novinka bude mít premiéru v příštím roce, její výroba pak bude probíhat v Kolíně nad Rýnem, kde má Ford svůj závod. Půjde o první čistě elektrický model, který zde bude vyráběn. V roce 2024 by pak automobilka měla představit druhý čistě elektrický model, kterým má být sportovní crossover.

První poodhalení středně velkého elektrického crossoveru ale nepřineslo nic zásadního. Pod částečně zvednutou plachtou vidíme jen kus předního nárazníku s vertikálními lamelami a naznačeným stříbrným dekorem. V podbězích s tradičně černými plastovými lemy je vidět aerodynamicky tvarovaný disk, zatímco světlo naznačuje podpis ve stylu písmene L.

Video se připravuje ...

Právě světelný podpis přitom automobilka ukázala jako první, když zveřejnila snímek siluety vozu s výrazným denním svícením. První ukázky napovídají, že by měl vůz vypadat robustně, současně však můžeme očekávat velký důraz na optimalizovanou aerodynamiku a s ní související hospodárnost.

Automobilka už v minulosti slibovala, že nový model bude postaven na tradici značky a úspěchu v segmentu crossoverů a SUV. Nový model by se měl výrazně odlišovat od konkurence a stanovit nové hranice v oblasti bezemisní mobility.

Ondřej Mára
Diskuze (38)

Doporučujeme

20. 12. 2022 11:41
Re: Milý Forde, na další elektroplečku...
Jednoho, ale dalších minimálně 10 jsem řídil - od prvního Káčka až po Mondeo. A vždy to bylo řidičské pošušňáníčko! :-) :yes: Co tam máš dál? :-)
19. 12. 2022 16:20
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/
19. 12. 2022 13:18
Re: Novinky ze světa nařizované elektrodebility
:yes:
Avatar - Ozzman
19. 12. 2022 11:44
Re: Novinky ze světa nařizované elektrodebility
Naprosto souhlasím s tvým názorem na EV, malé a dostupné auta, aby snížila lokální emise ve městech a okolí je dobrá cesta, tam funguje EV perfektně. A k tomu Arese, on je tak trochu troll, protože ty jeho řeči o ručce a manuálu pod každým článkem o autě je jako Hamunova adorace Aurisu, nebo Rohorův Prius všude, i kdyby to byl text o pletení :D
Avatar - Ozzman
19. 12. 2022 11:42
Re: Že by další Fordí propadák?
Jo, pokud to čísluješ takhle, tak jo