Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford se pochlubil, jak skvěle připravil Bronco na příslušenství do terénu

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Majitelé nového Bronca si budou moci připojit příslušenství dle vlastního výběru bez nutnosti tahat kabely a vrtat nové díry.

Od představení nové generace Fordu Bronco, i jeho civilnějšího sourozence Bronco Sport, už uběhlo pěkných pár měsíců, první zákazníci si však budou muset ještě chvíli počkat. Automobilka Ford jim však čekání zkracuje alespoň odkrýváním dalších vychytávek, díky kterým se Bronco skutečně může stát noční můrou Jeepu Wrangler.

Už v základu má totiž klasické Bronco skvělé technické předpoklady být v terénu nezastavitelným nezmarem. Kromě toho se ale Ford pochlubil ještě bohatou sadou příslušenství, včetně praktických drobností do terénu, a nyní připomíná skvělý koncept předpřipravených ovladačů a kabelů pro připojení elektrického příslušenství dle vlastního výběru.

Ve stropní konzole nového Fordu Bronco je totiž šest spínačů AUX1 až AUX6, ke kterým automobilka připravila kabeláž napříč celým vozem. A nechybí ani pojistková skříň. Dobrodruzi, kteří si své vozy rádi ověšují například přídavnými světly či kempinkovými spotřebiči, tak nebudou muset odstrojovat interiér, vrtat díry do plastů, přidávat nevkusné aftermarket spínače nebo protahovat kabely přepážkou mezi kabinou a motorem.

Na grafice můžeme vidět, že dvoudveřové i čtyřdveřové Bronco má již připravenou kabeláž pro připojení světel v předním nárazníku, kabeláž v A-sloupku pro připojení střešní světelné rampy nebo přípojku v kufru pro napojení lednice, kempinkových světel či jiného kempinkového vybavení. Za přihrádkou v palubní desce je pak připraven terminál na napojení dalších kabelů či zapojení příslušenství.

Video se připravuje ...

Elektrická příprava na další příslušenství bude standardní součástí výbav Black Diamond, Wildtrack nebo Badlands, zatímco zájemci o nižší výbavy Base a Outer Banks si za přípravu budou moci zaplatit v rámci příplatkové výbavy.

První kusy Fordu Bronco by se mohly k zákazníkům dostat již během léta, jak potvrdila tisková mluvčí Fordu pro Automotive News Europe. Donedávna přitom panovaly obavy, zda nebude výroba ohrožena nedostatkem čipů, kvůli kterému musel být dočasně odstaven závod, ve kterém se má nové Bronco vyrábět.

Ondřej Mára
Diskuze (2)

Doporučujeme

10. 5. 2021 20:09
Re: Hezký
A predpokladám, že škrabka, dáždniček... sú Made in PRC 😉
Avatar - netcar.xx
10. 5. 2021 10:08
Hezký
Skoro jako škrabka os Škodovky