Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Gran Turismo 7 má novou aktualizaci: Přináší rychlé Audi, Lamborghini i Toyotu

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Nejnovější pokračování závodů na herní konzoli PlayStation se dočkalo nové aktualizace. Umožní vám řídit japonskou ikonu z vytrvalostního závodu 24 hodin Le Mans, silniční supersport i SuperSUV.

Kultovní herní série Gran Turismo v minulosti pomohla až nespočtu benzinových nadšenců k lásce k rychlým autům, když jim umožnila řídit je na skutečných i fiktivních závodních okruzích po celém světě. Nejnovější pokračování Gran Turismo 7 pro úspěšnou konzoli PlayStation 4 a 5 od Sony se prodává už od jara 2022 a japonští vývojáři ze studia Polyphony Digital i nadále pokračují v rozšiřování virtuálního vozového parku.

S nastávajícím koncem března se oficiálně představuje další aktualizace, díky níž se portfolio aut v nejnovějším pokračování zvětšuje o další tři modely. Celosvětová komunita hráčů oslavuje hlavně návrat vytrvalostního speciálu Toyota GT-One (TS020), který se objevil v minulých dílech závodní série a v japonském motorsportu je významným závoďákem. V roce 1999 startoval ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans a skončil na stříbrném místě.

Druhou novinkou v sedmém Gran Turismu je moderní supersport Audi R8 V10 plus. Ten se v nejnovější hře objevuje jen pár dnů po oficiálním ukončení produkce reálné předlohy, takže to vypadá, že se jej vývojáři rozhodli oslavit. I digitální vysokootáčkový 5,2litrový desetiválec má 449 kW (610 koní) a pohon všech kol quattro, s nímž bude zajímavou volbou pro virtuální závodění v dešti.

Video se připravuje ...

Posledním novým přírůstkem je první SUV ve hře – luxusní Lamborghini Urus. Očekává se, že se stane populárním strojem při soutěžích na nezpevněném povrchu, jako jsou šotolinové nebo zasněžené rallye okruhy. Nejprodávanější Lamborghini všech dob do hry přijíždí ve standardním provedení s vidlicovým osmiválcem o 478 kW (650 koních).

Nová bezplatná aktualizace 1.44 pro Gran Turismo 7 je dostupná od 28. března 2024. Spolu s třemi novými auty nabízí i nové dekorativní polepy inspirované japonským anime nebo nová sběratelská menu v herním módu Café – od dnešního dne můžete sbírat sportovní jaguary. Nové závodní tratě se však nejnovějším updatu neobjevují.

Lukáš Volšický
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - Jean Reno
30. 3. 2024 10:51
WTF!?
“Druhou novinkou v sedmém Gran Turismu je moderní supersport Audi R8 V10 plus.” Model z roku 2012?