Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hacker sběratelem: Zatčený zakladatel serveru Megaupload měl auta za 120 milionů

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (25)
Kim Schmitz si očividně potrpěl na vozy Mercedes AMG, vlastnil jich nejméně 10.

Americké úřady uzavřely v rámci boje proti internetovému pirátství server pro sdílení souborů MegaUpload.com a zatkly sedm členů nejvyššího vedení. Mezi nimi byl i samotný zakladatel MegaUpload a přidružených projektů. Kim Schmitz, přezdívaný Dotcom, si užíval extravagantní životní styl plný luxusních automobilů, letadel a vrtulníků. Před lety se s upraveným Mercedesem účastnil i kontroverzní jízdy luxusních automobilu Gumball 3000 napříč Evropou.

Zálibu Schmitze v rychlých a luxusních strojích nejlépe dokumentuje výběr ze seznamu jeho vozidel, která vlastnil v době zatčení. Zcela evidentní je jeho slabost pro značku Mercedes-Benz a její divizi AMG.

V jeho garážích lze totiž narazit rovnou na trojici Mercedesů CLK DTM AMG. První má rok výroby 2004, druhý 2005 a třetí 2006. K dalším Dotcomovým oblíbencům patří SUV ML, které má v obyčejném provedení 500 a dvakrát jako ML 63 AMG. Ve sbírce nechybí ani model G 55 AMG.

Seznam Mercedesů vedle těchto SUV a trojice vzácných CLK DTM AMG zahrnuje E 500 Coupe, S 65 AMG L, E 63 AMG, CL 65 AMG, CL 63 AMG a A 170.

Kromě zástupců trojcípé německé hvězdy si Schmitz užíval i Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé, Maserati GranCabrio, Lamborghini LM 002, dva Mini Coopery S, dvojici klasických Cadillaců z padesátých let a loňskou Toyotu Hilux.

Server Megaupload.com je jedním z největších a nejnavštěvovanějších serverů pro sdílení souborů na světě. Podle amerických úřadů měl právě sdílením filmů a dalšího chráněného obsahu způsobit majitelům práv škodu za půl miliardy amerických dolarů.

Vedení serveru v čele s Kimem Schmitzem si podle amerických úřadů mělo nelegálně obohacovat poplatky za neomezený přístup na Megaupload.com a zisky z reklamy. Zisk měl být přes 175 milionů dolarů (více než 3 miliardy korun).

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (25)
1. 4. 2012 23:10
Kdyby oficiálně nabízeli to, co lidi chtějí,
nikdy by stahovací servery nevznikly. Když někdo má plat třeba 12000 měsíčně, nemůže prostě dát za CD 500 Kč a v tom je celý problém. To si může dovolit jen boháč nebo blbec. Kdyby nabídli písničku za 10 Kč, starší film za 50, nový za 100 + nějaký jednoduchý způsob placení, nikdo se nebude zdržovat hledáním nekvalitních kopií po internetu a jejich zisky by ještě vzrostly. Ale proč by to dělali? Současný stav jim sype dost. Tzv. umělci taky drží basu, z vyděračských autorských poplatků si přijdou na víc, než kdyby poctivě prodávali a koncertovali. Současný stav těmto bohatým gaunerům vyhovuje a mají i dost peněz na podplácení politiků, kteří na jejich objednávku přijímají další zákony namířené proti spotřebitelům.
Majitel Megaupload se jen svezl na vlně a dal lidem co chtějí, jako ostatní stahovací servery. Že si přitom vydělal? To má být trestné a mám mu závidět a odsuzovat ho? Např. Alexandr Vondra nás okradl o půl miliardy a teď je ve vládě. Pandury jsme koupili 4x dráž než za kolik se běžně prodávají a sedí kvůli tomu někdo? Různé arbitráže nás stály stovky miliard. Peníze z EU, na které máme nárok díky neschopnosti politiků nečerpáme a tak se okrádáme o desítky miliard ročně. Tak o co jde?
3. 2. 2012 10:27
Re: Všechno je špatně a bude hůř
Ty už jsou nenávratně v *. Auto.cz už není nezávislé, ale pokud se podíváte do zápatí, zjistíte jaký odporný západní balast ho vlastní a které stánkové hnusy s auto.cz spojují.
3. 2. 2012 10:26
Re: AUTO.CZ s tendencí VW
Protočilo se na něm 4% veškerých internetových dat...tak to musel být přibližně stejně navštěvovaný, jako auto.cz, viďte?
3. 2. 2012 10:22
Politici posílají lidi umírat do válek kvůli vlastním zájmům
Je to trapný. Politici posílají lidi umírat do válek kvůli vlastním zájmům, ale že si někdo vydělá za staženou hudbu, tak je hnedka zločinec nadnárodního kalibru. Plivu na jejich zákony i na ně samotné! Je to všechno jen páchnoucí lobby nepředstavitelně bohatých plesnivých dědků, kteří vlastní distribuční společnosti a sami se tak v podstatě nečestně a neúměrně obohacují.
27. 1. 2012 11:22
Všechno je špatně a bude hůř
Bohužel jen boj o pozornost za každou cenu, jen a jen komerce. Málo zajímavých informací o autech. Jen se jde po povrchu a s hromadou nepřesností ... ;-\
Kde jsou ty časy, kdy šlo jen o auta ... 8-s...