Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Historie Alfy Romeo za pár tisíc: Sbírka autentických výkresů a materiálů je na prodej

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Milujete italskou Alfu Romeo a chcete mít významnou část historie automobilky ve své knihovně? Kupte si unikátní sbírku originálních materiálů z minulosti vývoje jejích slavných aut.

Italská Alfa Romeo má silnou komunitu nadšenců obdivujících velkolepost automobilky, která si celé dekády získává srdce pravověrných řidičů a nadšencům nezaměnitelnými emocemi i sportovním charisma. V historii vyvinula vyrobila až fascinující silniční i závodní stroje a teď se na světě objevil velký archiv autentických materiálů ukazujících zrod více i méně známých automobilů značky.

Unikátní kolekce celkem 68 originálních továrních plánů Alfy Romeo, včetně nákresů, archivních fotografií a továrních nálepek na čelní sklo, pochází z desátých až šedesátých let dvacátého století. Během svého života ji dával dohromady Luigi Fusi, který v Alfě Romeo začal pracovat už v roce 1920 jako archivář v technickém oddělení a pracoval tam pozoruhodných 47 let. V roce 1955 se dokonce stal vedoucím sekce pracující s technickými výkresy a dalšími materiály.

Autentická sbírka tak ukazuje, jak vznikaly legendární Alfy Romeo v dobách před první světovou válkou i speciály s aerodynamickým designem, z jejichž tvarů dodnes vycházejí i nejmodernější závoďáky pro vytrvalostní závody jako 24 hodin Le Mans a další. Vidět můžete i historické drátěné kola, technické výkresy motorů, interiér nebo zapomenutý džíp Alfa Romeo 1900M z padesátých let pro italskou armádu.

Video se připravuje ...

A co se sbírkou bude? Aktuálně si ji můžete koupit na aukčním serveru Collecting Cars, kde se bude dražit až do zítřejšího večera. Prodejní cena zatím není tak vysoká, jak byste si mohli myslet.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme