Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hra F1 2023 má datum premiéry. V Las Vegas se svezete dříve než samotní jezdci

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Do oficiální hry Formule 1 se vrací také příběhová část Braking Point a přibude několik novinek.

Po roční pauze se do formulové série vrací příběh Braking Point, jehož hlavními hrdiny byli v roce 2021 nesmiřitelní rivalové Aidon Jackson a Devon Butler. V roce 2023 se sejdou v jednom týmu zvaném Konnersport, který se nově připojil na startovní rošt. 

Novou hvězdou příběhové části bude sestra Devona Butlera, Callie Mayer. Ta se ve fiktivním světě stala první ženou, která vyhrála šampionát F2 a dělá si zálusk na vstup do F1. Zda si do královny motorsportu najde cestu přes Aidona Jacksona nebo svého bratra Devona Butlera, zjistíme až po vydání.

Do nového vydání míří i nové okruhy. Po roční odmlce se do kalendáře F1 vrací katarský okruh Losail. Další novinkou je městský okruh Las Vegas Street Circuit, v pořadí již třetí na americké půdě v šampionátu F1. Mimo okruhy z oficiálního kalendáře pro letošní sezónu se budou moci hráči projet na okruzích Paul Ricard (Francie), Šanghaj (Čína) a Algarve (Portugalsko).

Video se připravuje ...

Mezi novinky v závodním režimu patří červené vlajky. Lépe řečeno, do herní série se vrací po devíti letech. Nová 35% závodní vzdálenost je zlatou střední cestou mezi ostatními zkrácenými variantami a přitom stále dodržuje povinnost zastávky v boxech.

K dispozici je i nový režim F1 World, kde se spojí vše z formulového světa v singleplayeru i multiplayeru. Zajímavostmi budou denní a týdenní výzvy, odemykání nových designů, závodních přileb a kombinéz nebo možnost odemknutí upgradů dílů a členů týmu. Podobný režim je znám ve fotbalové sérii FIFA jako FIFA Ultimate Team.

F1 23 vychází 16. června 2023 na konzolích PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series a PC.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme