Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai i40W: Skici evropského nástupce Sonaty

Diskuze (10)
Hyundai vypustil do světa skici sériové podoby modelu i40W, kombi, které uvede na evropský trh novou generaci korejského zástupce střední třídy.

Tři měsíce před březnovou premiérou na autosalonu v Ženevě konečně známe podobu dlouho očekávaného nástupce Hyundai Sonata. Navzdory zvyklostem v daném segmentu a tradicím Hyundai (značka nabízela ve střední třídě zatím vždy jen sedan) se nový model představí s karoserií kombi.

Název i40, který zapadá do logiky číselných označení modelů Hyundai, víme již delší dobu. Verze kombi k němu přidává písmeno W, které jej odliší od sedanu. Design čerpá inspiraci z konceptů i-flow a zčásti i Genus. K typickým znakům sériových Hyundaiů (přední i zadní světla, maska chladiče) přidává několik nových prvků, jako je hluboký prolis na bocích nebo prohnutý zadní sloupek.

Hyundai nabídne výběr dvou zážehových motorů – 1,6 GDI (99 kW) a 2,0 CVVT (103 kW) – a tří turbodieselů. Motor 1,7 CRDI bude ve verzích 85 a 100 kW, 2,0 CRDI bude naladěn na 130 kW a dostane novou dvouspojkovou převodovku.

Kombi i40W se v Evropě začne prodávat krátce po jarní ženevské premiéře, sedan i40 jej v prodeji doplní na podzim.

Diskuze (10)
14. 12. 2010 15:39
Re: Zaujímavé.
Tak napríklad je pravda, že ja by som takéto auto tiež asi nekúpil, pretože ma obrovské a výkonné "ameriky" nejak extra neberú. Ale to neznamená, že by som si rád o tom neprečítal. Naopak, v našich končinách sa s niečím takým prakticky nedá stretnúť a tak zo zvedavosti by to mohlo čítať veľa ľudí.

A čo sa týka závisti, na tú sa vy ser. Lepšie ak ti ľudia závidia, ako keby nemali čo závidieť... :yes:
Avatar - dicky
14. 12. 2010 14:23
Re: Zaujímavé.
myslim ze by to ani moc necetlo a kdo by precetl tak reakce by byly jak je to nesmyslny vuz atd ...
jednou jsem uz recenzi delal na jinem servru a reakce byly zavistive a negativni a davat si stim praci po zkusenostech uz se mi nechce .......
lide moc pochopeni pro tento druh aut nemaji..... :'-(
14. 12. 2010 13:09
Motory
Jenom malá oprava k údaji v článku - ten benzín 2.0 určitě nebude mít 103 kW, ale nejspíš 120 kW (jako např. v ix35)
Avatar - KANKUNEN
14. 12. 2010 13:09
další krok
Ještě 4x4 a už si může tykat se Superbem, pokud dodrží evropský standart, který je dost vymazlený.
14. 12. 2010 12:58
Pěkné
Za skicu bych dal A+, jak bude vypadat ve skutečnosti a hlavně interiér je otázka. Zpracování interiéru snad už nebude na úrovni nižších vozů téže východní automobilky, jako tomu bylo doposud.

Obecně mě ale mrzí mizení víceválcových motorů ze střední třídy, čímž se stává jen větší nižší střední. Jediné, co tyto třídy odlišuje větší měrou je příplatková výbava :-(