Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hyundai překvapuje. Nabídne u nás nový malý crossover Bayon

David Bureš
Diskuze (28)

Nabídka Hyundaie se rozšíří o malý crossover Bayon. Stejně jako větší SUV značky využívá geografické jméno.

Hyundai překvapil, když oznámil, že na evropských trzích nabídne zcela nový crossover. Bude se jmenovat Bayon a půjde o nejdostupnější model v evropské SUV řadě značky, která už dnes čítá modely Kona, Tucson, Nexo a Santa Fe. Na trh přitom bude uveden již v první polovině roku 2021.

Roli základního SUV značky dosud v Evropě hrál model Kona, novinka však bude ještě menší a cenově dostupnější. Zařadí se tak přímo do segmentu tzv. malých SUV, které jsou dnes na evropských trzích nesmírně populární. Dá se tedy očekávat, že nabídne výhradně pohon předních kol (na rozdíl od Kony, dostupné i se čtyřkolkou). Na bližší informace si ale zatím musíme počkat.

Zveřejněný snímek koncového světla nicméně naznačuje, že půjde o svébytný model. Nebude se tak jednat o evropskou verzi modelu Venue, loni představeného v USA. To je přitom s délkou 4.036 mm rovněž SUV segmentu B.

„V uvedení nového modelu segmentu B, který bude vstupní branou do naší produktové řady SUV, spatřujeme skvělou příležitost k ještě lepšímu plnění přání evropských zákazníků a k rozšíření naší nabídky ve velmi oblíbeném segmentu,“ komentuje zatím příchod novinky Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident společnosti Hyundai Motor Europe, odpovědný za marketing a produkt.

Zvolené jméno odkazuje na město Bayonne na jihozápadě Francie, které leží mezi atlantickým pobřežím a Pyrenejemi. Je atraktivní destinací pro všechny fanoušky plachtění a turistiky, což má být v souladu s charakterem novinky. Název podle evropského města byl zvolen i s ohledem na to, že Bayon bude především evropský produkt.

Jméno podle geografického místa přitom v portfoliu Hyundaie není ničím novým. Bayon totiž následuje logiku známou už z větších SUV značky. Tucson a Santa Fe jsou pojmenované po stejnojmenných městech v amerických státech Arizona a Nové Mexiko, zatímco Kona odkazuje na stejnojmenný region na ostrově Havaj. Vodíkové Nexo se zase inspirovalo městem Nexø na dánském rekreačním ostrově Bornholm.

David Bureš
Diskuze (28)

Doporučujeme

27. 11. 2020 11:35
Re: To vůbec nevypadá špatně!
Keď má osoba 60 + a stále ešte klasický tlačítkový mobil Nokia a na ceste medzi Záhorskou Bystricou a Lamačom ( Bratislava ) jej lane asist pri 70 km/h " mykne " volantom, tak sa ho naučí ( naučila ) pred jazdou vypínať ... :-)
Podobne s klímou, A/C - 5-6x do roka, pri teplotách 35 C, inak pootvorené okná .
Starého psa novým kúskom nenaučíš a dorastenci to nedokážu pochopiť, možno až keď budú atakovať podobný vek .
26. 11. 2020 12:51
Re: To vůbec nevypadá špatně!
No ono jde o to, o jakou pevnou překážku se jedná. Soused díky hmotnosti svého LC 200 při nehodě přerazil strom, o který by se třeba Fabia jen rozmázla...

Ale z hlediska statistiky dopravních nehod se absolutní většina odehraje mezi vozidly. A tam je hmotnost vozu vždy velké plus. Proto se děti těch, co na to mají, vozí ráno do školky v X5, GLE apod...
Avatar - lamal
26. 11. 2020 12:50
Rikša s LEDkami...
co to je ?! ... des, otras :D
26. 11. 2020 12:23
Re: To vůbec nevypadá špatně!
A pod ním úroveň niektorých článkov ACZ
26. 11. 2020 12:20
Re: To vůbec nevypadá špatně!
Blbosť. 90% tvojich známych neznamená 90% všetkých. Skôr to naznačuje, v akých kruhoch sa pohybuješ. ;-)
Asistenti - niektorých som nútený vypínať po každom štarte a pekne to lezie na nervy. Keby to malo byť permanentne zapnuté, asi by som musel chytiž nejakého euroúradníka pod krkom a zamiesť s ním Brusel.