Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar F-Pace shodil maskování, ukáže se ve Frankfurtu (+video)

Jan Mička
Diskuze (39)
Jaguar F-Pace je historicky prvním SUV britské automobilky. Konečně je na světě jeho fotografie bez maskování.

Do oficiální premiéry nového Jaguaru F-Pace moc dlouho nezbývá. Vůz se představí na blížícím se autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, k jednomu důležitému odhalení už ale došlo nyní. Konečně totiž shodil maskování a ukázal profil zcela bez příkras. Očekávali jste vůbec něco jiného?

Historicky první SUV britské automobilky se na mezinárodní výstavě představí vedle modernizované vlajkové lodi XJ, zcela nové generace XF a sedanu střední třídy XE. Ne všichni si ale uvědomují, jak dlouhou cestu musel F-Pace urazit. V rámci testování totiž najel více než 400.000 kilometrů na území Dubaje a Švédska, kde byl vystaven skutečně extrémním podmínkám. Doprovod týmu Sky na letošní Tour de France proto musela být pouze procházka růžovým sadem.

Kompletní informace včetně technických údajů výrobce zveřejní až po premiéře plánované na 15. září, nabízí se však použití zcela nových čtyřválcových agregátů řady Ingenium, zážehového šestiválce přeplňovaného kompresorem, a dost možná dorazí také pětilitrový osmiválec. Vrcholem by byla verze SVR a dokonce kolují zvěsti o plně elektrickém pohonu, to jsme ale v poměrně vzdálené budoucnosti.

Stejně jako v případě modelů XE a XJ vsadili konstruktéři hlavně na hliník. Cílem je udržení nízké hmotnosti automobilu, jehož konkurenti (například BMW X5, Audi Q7 nebo Mercedes-Benz GLE) váží hodně přes dvě tuny. F-Pace bude vyráběn v britském Solihullu a do prodeje se dostane v příštím roce.

Jan Mička
Diskuze (39)
5. 9. 2015 16:22
Re: moje rec
:--)
5. 9. 2015 08:33
Re: Řekl bych,
SZ ;-)

Starý XF má o tři metráky víc než XE, nová gen je od menšího modelu na dostřel. Navíc je vyspělejší...mno, chtěl bych menší sedan, ale nevím :-)
5. 9. 2015 07:46
Re: Řekl bych,
Přesně tak v režimu normal by mohl být zvuk z výfuků potlačen. V novém Xf by měl být výfuk potlačený,nebo by měla být možnost ho právě ovládat. Podvozek a motor byl fantastický. Bylo cítit lehkost a chuť auta vrhat se do zatáček.Xf není tak lehkonohé. (snad následující generace z Al bude :-) Jj kočky na cestě zdravím -patří to k výjimečnosti této značky.
5. 9. 2015 06:33
Re: Řekl bych,
Ano, s tím sestupem nemám taky nejmenší problém, jsou tam věci, který bych změnil...takže uvidíme ;-) Motor je lahodnej a podle tvého prvního ohlasu předpokládám, že by jsi souhlasil s dvoustupňovým výfukem o kterým jsem psal v blogu. Když jedeš ustálenou rychlostí na dálnici a někdo v autě spí, potřebuješ přidat plyn...a rázem je vzhůru všechno v okolí. Ubral bych výfuky, pustil víc V6 dovnitř :-) .
Věřím, že podvozkově jsi zažil orgasmus...XF je velmi slušný, ale tohle je jiná liga.

P.S.: Subaristy jsem zdravit se neviděl (přestože to všichni tvrdí), kočky ale fungují dokonale ;-)
Avatar - Googelit
4. 9. 2015 23:50
Re: Jag
ty britské auta mají něco do sebe :yes: