Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jaguar se stavbě velkého SUV nebrání, nechce ale konkurovat Land Roveru

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
Nabídka sportovně-užitkových vozů značky Jaguar by se v budoucnu mohla rozšířit o další model. Ve hře je i malý hatchback.

Zatímco dříve nesmělo v nabídce automobilek chybět alespoň jedno SUV, dnes už to jsou celé flotily. Nejinak je tomu v případě britské značky Jaguar, která nabízí malý E-Pace, elektromobil I-Pace a konečně F-Pace. Ten je sice aktuálně největší, ale dost možná se dočká ještě vyspělejšího sourozence. Myšlenkou se nikterak netají australské zastoupení značky.

„Na stole jsou všechny možnosti, pokud nabídnou to, co je pro Jaguar nejdůležitější,“ uvedl Matthew Wiesner, ředitel společnosti Jaguar Land Rover v Austrálii.

Má to ale háček. Velké SUV (pracovně mu říkejme třeba J-Pace) rozhodně nechce lézt do zelí Land Roveru, respektive modelům Discovery a Range Rover. Pokud tedy projekt skutečně dostane zelenou, bude muset být od těchto aut značně odlišný.

J-Pace se ani přes své rozměry nestane novou vlajkovou lodí, tou i nadále zůstane luxusní sedan XJ. Automobilka již potvrdila přípravu nástupce, který bude větší a sportovnější a na trh dorazí v následujících letech.

Kromě SUV přišla v rozhovoru řeč i na opačnou stranu flotily, konkrétně malé hatchbacky. Spekuluje se, že by Jaguar mohl postavit vůz v hierarchii umístěný pod sedanem XE, jenž by vytvořil atraktivní konkurenci pro BMW řady 1, Audi A3 či Mercedes třídy A.

„Nikdy neříkej nikdy,“ odpověděl Wiesner na otázku, zdali je zhotovení takového projektu reálné. Zároveň ale dodal, že se společnost nyní soustředí na vyšší cíle. Jde hlavně o elektrifikaci, která podle něj bude mít na automobilový trh v příštích letech klíčový vliv.

Stanislav Kolman
Diskuze (2)
4. 4. 2018 11:48
XJ přijde...
...již na konci letošního roku.
Avatar - bystron
3. 4. 2018 17:11
ajaj
Autor opět mele páté přes deváté ;-\