Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak bude Lamborghini slavit 50 let své existence?

David Bureš
Diskuze (0)
Italská automobilka s býkem ve znaku byla založena v roce 1963.

Lamborghini bude v květnu 2013 slavit 50 let od svého založení. Již nyní naznačuje, jak budou tyto oslavy vypadat. Spolu s tím bylo zveřejněno i logo tohoto výročí.

Na oslavy se mohou těšit především klienti značky. Pro ně je chystána velká tour, během které po Itálii se svými vozy ujedou více než 1.200 kilometrů. Automobilka předpokládá, že se této jízdy zúčastní stovky exemplářů Lamborghini, a to od těch nejstarších z šedesátých let po ty nejmodernější.

Grand Tour odstartuje v úterý 7. května 2013 v Miláně, odkud se účastníci přes Forte dei Marmi, Řím, Orvieto a Boloňu dostanou do Sant‘ Agaty, kde sídlí továrna Lamborghini. Hlavním dnem oslav bude sobota 11. května 2013, kdy procesí vozů Lamborghini pojede z Boloni do Sant‘ Agaty. Zde si zúčastnění prohlédnou muzeum Lamborghini a montážní linku.

Lamborghini myslí rovněž na fanoušky značky. Ti si budou moci prohlédnout vozy s rozzuřeným býkem ve znaku na každé zastávce Grand Tour. Majitelé a prodejci Lamborghini se na Tour mohou přihlašovat od 20. září 2012. V následujících týdnech budou zveřejněny bližší podrobnosti o časovém rozvrhu slavností.

Desetinu výnosů ze sponzorských příjmů Lamborghini daruje fondu zřízeného na pomoc při obnově náboženských, sociálních a kulturních center, které byly v regionu Emilia-Romagna zničeny během letošního květnového zemětřesení. Při této přírodní katastrofě byl například poničen i hřbitov, kde je pochován zakladatel automobilky Ferruccio Lamborghini.

S oslavami kulatých výročí od založení Lamborghini jsou spojeny i speciální edice, vzpomeňme na Countach 25th Anniversary, Diablo SE30 a Murciélago 40th Anniversary. Podoba „Lamborghini 50th Anniversary“ zatím není známá, jasné je pouze to, že se v příštím roce začne vyrábět 20kusová série konceptu Sesto Elemento.

David Bureš
Diskuze (0)