Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jak vypadá home office šéfa Bugatti v době koronaviru?

David Bureš
Diskuze (1)

Výroba v Molsheimu sice stojí, i tak se však v Bugatti pečlivě pracuje i v těchto dnech. A to včetně pana nejvyššího.

Bugatti sice na čas jako jiné automobilky pozastavilo výrobu, to však neznamená, že by jeho šéf zahálel. Stephan Winkelmann v době koronavirové pandemie musí pracovat z domova, jeho denní diář ale zůstává nabitý. Jak takový den generálního ředitele výrobce nejrychlejších aut planety vypadá v čase home officu, popisuje sám Winkelmenn.

„I když nyní pracuji z domova jako mnoho jiných zaměstnanců, není během této obtížné doby každý den stejný. Díky digitálním procesům a komunikačním kanálům však stále dokážeme pracovat a dále vyvíjet naše mimořádná hypersportovní auta,“ prohlašuje Winkelmann, který většinu času v těchto týdnech tráví doma ve francouzském Štrasburku. I tak však minimálně dvakrát v týdnu vyráží do Molsheimu, aby zjistil, co se v továrně děje. Přestože výroba v domovském závodě Bugatti stojí, i tak na místě zůstávají hlídači nebo šéf provozu budovy, s nimiž Winkelmann pravidelně jedná.

Pokud ale Winkelmann pracuje z domova, začíná jeho pracovní den v sedm ráno lehkou snídaní, během níž studuje aktuální zpravodajství z domova i ze světa. „Používám řadu různých médií, abych zjistil, co se v současné době děje ve světě, v politice a v podnikání,“ říká Winkelmann a vysvětluje, že pro svoji práci potřebuje mít skvělý přehled, co se děje, aby posoudil situaci na globálním trhu a případně upravil svá rozhodnutí v souvislosti s řízením firmy.

V půl deváté pak začíná ta skutečná práce. Vedle kontroly emailu přichází první meeting přes Skype se členy výkonného výboru, během něhož se diskutuje o aktuální situaci. „Zahrnuje to diskuzi o nejnovějším globálním vývoji a o tom, jak bychom jako společnost měli reagovat. Pokud si myslíme, že musíme jednat, diskutujeme o možných řešeních,“ prohlašuje šéf Bugatti, který v této funkci působí od roku 2018.

Během dopoledne pak následují další konferenční hovory, tentokrát se členy různých oddělení, a to včetně vývoje, designu, prodejů nebo marketingu. Podle Winkelmanna se firma snaží aktivně pracovat ve všech oblastech, kde je to možné. Šéf Bugatti se tak nechává zaměstnanci informovat o aktuálním stavu vývoje nebo případných problémech, zjišťuje rovněž informace o obchodních partnerech.

Během oběda pak Winkelmann opět sleduje aktuální dění, jen noviny a online magazíny nahrazuje televizní zpravodajství. „Protože Bugatti je celosvětově působící značka, má společnost i já zájem o zprávy ze všech regionů a kontinentů. Je opravdu důležité držet krok. Vzhledem k časovým rozdílům mezi různými regiony je oběd vhodný čas na představu o tom, co se ve světě děje,“ tvrdí v Berlíně narozený manažer, který vyrůstal v Itálii.

Odpoledne následuje další čas na konferenční hovory, tentokrát týkající se vývoje aktuálních i budoucích produktů. „Bugatti nikdy nespí. Ne o víkendech, ne o vánočních svátcích a rozhodně ne kvůli pandemii COVID-19. Kreativita našich zaměstnanců není nijak omezena, neustále se objevují nové nápady pro nová technická řešení nebo produkty,“ říká Winkelmann s tím, že utřídit jednotlivé myšlenky bývá zajímavou výzvou. Někdejší šéf Lamborghini nebo Audi Sport tvrdí, že právě tyto diskuze bývají nejzajímavější, protože ukazují skutečnou kreativitu firmy. A přestože to někdy bývá „horkokrevná“ diskuze, vede podle Winkelmanna k nejlepším výsledkům.

V sedm už je pak čas si od práce odpočinout. To však neznamená, že by si Winkelmann po náročném dni šel lehnout. „Protože v současné době nemůžu trénovat v tělocvičně nebo v bazénu, chodím na začátku večera na hodinu běhat, což prokládám několika cvičeními,“ říká šlachovitý manažer, který tvrdí, že během cvičení nejen zlepšuje svoji kondici, ale také může zhodnotit uplynulý den bez telefonu nebo počítače.

Skutečný relax nastává až v pozdějších hodinách. „Každý den volám své matce, která žije na jihu Německa. To se stalo pěkným rituálem, který jí pomáhá překonat tuto těžkou dobu. Poté zavolám několika přátelům z celého světa, abych zjistil, jak se jim daří,“ říká pětapadesátiletý manažer.

Poté už je čas jen na čtení. „Jedinou výhodou této situace je pro mě to, že mám více času na čtení,“ prohlašuje Winkelmann s tím, že obvykle čte dvě knihy najednou, z nichž jedna bývá beletrií. Aktuálně však čte dvě knihy literatury faktu, biografii Charlese de Gaulla a knihu o francouzských výsadkářských jednotkách během války v Indočíně. Další na řadě je pak prý knížka „Bugatti Queen“ o francouzské závodnici Hellé Nice, která závodila s Bugatti Type 35 C ve stejné době jako Eliška Junková.

David Bureš
Diskuze (1)

Doporučujeme

16. 11. 2020 21:44
Práce z domu
Jojo, jako šéf Bugatti bych se chtěl mít jednou také, ale zatím to moc nevidím :-D Našel jsem si novou práci na https://www.hitprace.cz/ , to jo, ale je to pro jeden autoservis. Snad to ale brzy dokopu i někam dál, než tady u nás v Praze a brzy vycestuju za prací někam dál, než je jen ČR :-)