Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jawa v Indii rozšiřuje svou nabídku o zajímavé příslušenství

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Značka Jawa se úspěšně vrátila na indický trh s dvojicí zcela nových modelů. Právě pro ně a jejich majitele i příznivce byla uvedena kolekce příslušenství a doplňků.

Jawa se na indický trh vrátila prostřednictvím koncernu Mahindra Group, resp. jeho dceřiné společnosti Classic Legends, stojící za novými modely. Tyto motocykly pak jménem i svým vzhledem odkazují na stroje navržené v padesátých letech dvacátého století v tehdejším Československu.

Společnost Classic Legends pod značkou Jawa představila v polovině října roku 2018 rovnou trojici modelů. V případě prvních dvou, v podobě modelů Jawa 300 a Jawa Forty Two byl zahájen příjem objednávek prakticky ihned, zatímco v souvislosti s modelem Jawa Perak bylo uvedeno, že vstoupí na trh později.

Zájem o nové stroje ze strany indických zákazníků předčil všechna očekávání a společnost Classic Legends jej nyní dále podporuje prostřednictvím kolekce příslušenství pro modely Jawa 300 a Jawa Forty Two, kterou doplňuje vybavení a doplňky pro jejich majitele a příznivce.

Pro motocykly jsou připraveny mimo jiné padací rámy v chromovaném nebo matném černém provedení, několik různých verzí nosičů zavazadel za sedlem nebo nová zpětná zrcátka, kterou jsou uchycena na koncích řídítek. Pro jezdce jsou určeny nové otevřené helmy, bunda, rukavice a kolekce triček, která zdobí zobrazení klasických dvoutaktních „kývaček“ a „péráků“.

V souvislosti s motocykly značky Jawa pro indický trh lze připomenout, že základ nabídky představuje model 300, který kombinuje linie strojů z padesátých let s moderní technikou. Srdcem tohoto modelu i odvozeného Forty Two je kapalinou chlazený čtyřtaktní jednoválec s rozvodem DOHC a objemem 293 kubických centimetrů, disponující nejvyšším výkonem 20,4 kW (27,4 k) a točivým momentem 28 N.m. Moderní motor spolupracuje se šestistupňovou převodovkou.

Vedle základního provedení 300 figuruje v současné nabídce pro indický trh i již zmiňovaný model Forty Two, který s ním sdílí veškerou techniku, ale liší se mírně upraveným designem. K nejvýraznějším změnám patří řešení pláště, kryjícího přední vidlici a ukazatel rychlosti s počítadlem ujeté vzdálenosti a palivoměrem, který není součástí krytu světlometu.

Zdroj: CLASSIC LEGENDS PVT. LTD., RideApart

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)

Doporučujeme