Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kdy se dočkáme dalšího modelu Lamborghini? Značka nespěchá, užívá si úspěch Urusu

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Vedení italské automobilky se rozpovídalo o projektech pro příští roky. Novou modelovou řadu bychom prý minimálně do druhé poloviny příštího desetiletí vyhlíželi marně.

O budoucnosti značky se na Festivalu rychlosti v Goodwoodu rozpovídal sám Stefano Domenicali, lídr automobilky Lamborghini. Mimo jiné uvedl, že minimálně do poloviny příštího desetiletí společnost žádné rozšíření modelového portfolia neplánuje. Zatím se soustředí na další průzkum trhu.

Informace ze zákulisí automobilky hovoří o neshodách vedení, které se na budoucím modelu nemůže dohodnout. Zatímco jedna strana se přiklání k novému GT s motorem vpředu po vzoru prototypu Estoque, druhá preferuje další model s motorem uprostřed a novou platformou s uhlíkovými vlákny, jíž posléze využije i pro nástupce Huracánu a Aventadoru.

Domenicali k celé situaci přistupuje s klidem a říká, že není potřeba být agresivně expanzivní. Jako příklad uvádí ohromný úspěch SUV Lamborghini Urus. „Za posledních pět let jsme zdvojnásobili objemy. Zažíváme skvělé období, zejména díky modelu Urus, který jsme akorát začali doručovat zákazníkům,“ uvedl Domenicali v rozhovoru pro britská média. „Je to důkazem toho, že naše strategické volby jsou správné.“

Zároveň však lídr automobilky přiznává, že značka potřebuje stabilitu. „Na konci příštího roku můžeme být blízko 8000 vyrobených kusů ročně. To bychom neměli podceňovat, musíme si přesně stanovit, kým chceme být. Hrajeme jinou hru a potřebujeme stabilitu. V Itálii se říká, že pokud uděláte krok delší než je vaše noha, určitě upadnete. Nemusíme být příliš hladoví, měli bychom se držet při zemi a hlavně nemyslet příliš krátkodobě.“

Domenicali dále potvrdil, že Lamborghini má v šuplíku již několik konkrétnějších návrhů modelů, které by se v příštím desetiletí mohly stát novou chloubou showroomů značky. „Je dobré plánovat do budoucna,“ řekl a dodal, že automobilka musí nabídnout to, co zákazník chce. „Příjezd čtvrtého modelu neočekávám před rokem 2024 nebo 2025,“ dodal s tím, že ani hybridních nástupců Huracánu a Aventadoru se nedočkáme dříve než za dva roky.

Stanislav Kolman
Diskuze (5)
Avatar - Hammunasakra
18. 7. 2018 02:51
Re: To je ono
Nojo sou to nekonkurenceschopný [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] [odkaz] kofři = máš pravdu!!! :-! >:D
Avatar - speedfred
17. 7. 2018 21:33
Re: To je ono
no áno keď je 600PS málo.......vždy tu máme nejake ++++
Konečne si zvykám na 400+ a niekomu je to furt málo >:D
Avatar - speedfred
17. 7. 2018 19:38
Re: To je ono
kompresor či turbo ??