Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Optima přijde do Evropy, nahradí Magentis

Diskuze (92)
Kia nevzdává přítomnost ve střední třídě a navzdory nízkým prodejním číslům končícího Magentisu přivede do Evropy nový model Optima.

Karty v evropské střední třídě jsou vcelku jasně rozdané, přesto se korejská Kia nevzdává a přivede na evropské trhy nový model Optima. Vůz, který reprezentuje aktuální designový jazyk automobilky, se stane vlajkovou lodí značky a má především podpořit její image.

V loňském roce se u nás prodalo 48 kusů Kia Magentis, v sousedním Německu pak jen 229 kusů. U novinky se dají díky moderní technice a atraktivnímu designu od Petera Schreyera očekávat vyšší prodejní čísla. Z tohoto důvodu se také automobilka rozhodla pro změnu jména modelu (název Optima se používal v USA již pro první dvě generace Magentis).

Design novinky vznikal ve studiích ve Frankfurtu nad Mohanem a v kalifornském Irvine. Vzhled nově sází na sportovní notu. Vyznačuje se hladkými plochami, ostrými hranami a atletickými proporcemi s agresivním tvarem přídě. Mimoto je třetí Magentis delší, širší a nižší než jeho předchůdce. Měří 4843 x 1829 x 1455 mm a stojí na nové platformě s rozvorem náprav 2794 mm.

V Severní Americe je základní motorizací 2,4 GDI (147 kW) s přímým vstřikováním, který náleží do konstrukční řady Theta II. Místo šestiválce nabídne Kia 2,0 GDI Turbo o výkonu 201 kW a 2,4 Hybrid využívající společné techniky s novou Hyundai Sonata Hybrid. Na německém trhu nabídne Kia zážehový dvoulitr o výkonu 120 kW a turbodiesel s objemem 1,7 litru a výkonem 85 kW.

Zahájení prodeje v Německu je naplánováno na jaro 2011. Ceny zatím nejsou známy, předpokládá se ale, že nejlevnější provedení by mělo stát kolem 23 tisíc Euro (asi 590 tisíc Kč). Standardem budou mimo jiné 17palcová kola.

O prodeji na českém trhu zatím nebylo definitivně rozhodnuto.

Diskuze (92)
1. 6. 2010 08:41
Sonata bude jako kombi, zřejmě i Optima
Objevily se spy fotky chystané Sonaty/i40 kombi. Podle zvyklostí skupiny Hyundai-Kia lze předpokládat, že se víceméně souběžně chystá verze kombi i pro Optimu. Odkaz: [odkaz]
Avatar - prettorian
29. 5. 2010 08:14
Re: CENA
tak tohle nechapu..urcite jsem to psal pod clanek fabia rs...asi jak jsem se prihlasoval na svuj ucet, tak to skocilo jinam :/
29. 5. 2010 03:21
Re: CENA
Jsi si jistý že nejsi offtopic? Tady je to o Kii Optima ne Fabii RS. ;-)
Avatar - prettorian
28. 5. 2010 23:41
CENA
Prijde mi skoda vyhodit tolik penez za fabii, to uz bych radsi neco priplatil a vzal si nejakou takovou oktavku rs. [odkaz]
stary model fabky rs si spousta lidi kupovala paradoxne kvuli tomu zahulenemu dieselu :-) jelo to pekne a spotrebu meli kolem peti litru. s timhle to pojede jeste lip, ale zrat to bude 10 :-)
ja mam oktavku rs v dieselu a jsem rad, ze jsem nesel do benzinu. sice by to bylo lepsi svezeni, zabavnejsi, vykonnejsi a asi i pohodlnejsi (hluk od motoru, DPF atd.), ale stvala by me ta spotreba. Ja jezdim cca za 7,5.. S tim benzinem bych pri me jizde pod 10 nesel a kdyz bych na to slapal, tak benzin by bral tak 15, kdezto s naftou dojedu za 9. Benzin je dobry do sportaku, ale tim skodovky holt nejsou a asi dlouho ani nebudou :-) No a pak ten motor 2.0 TFSI zere stejne jako petistovka od mercedesu :-)
Avatar - white label
28. 5. 2010 18:19
Re: Opravdu pěkné...
To víš, ta "nuda a hnus" jsou dlouhodobě v kurzu... ;-) >:-[]