Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Klíčové modely VW mají v budoucnu dostat plug-in hybrid s dojezdem až 100 km

Ondřej Mára
Diskuze (21)

Masivní elektrifikace značky Volkswagen vytvořila novou rodinu modelů s označením ID, vedle nich však bude VW nabízet i novou generaci tradičních modelů se spalovacími motory. Bez elektrifikace to však nepůjde.

Automobilka Volkswagen se v posledních letech soustřeďuje především na elektrifikaci, respektive vývoj čistě elektrických modelů, které tvoří zcela novou modelovou řadu s označením ID. Automobilka ovšem potvrdila, že i v příštích letech nabídne své tradiční „klíčové“ modely se spalovacími motory.

Stále potřebujeme spalovací motory a ještě nějakou dobu je potřebovat budeme, měly by se však stát co nejefektivnějšími, což je důvod, proč příští generace našich klíčových modelů – které jsou nabízené po celém světě – bude osazena také nejnovější generací plug-in hybridní technologie s elektrickým dojezdem až 100 km,“ citují kolegové z Car Buzz CEO značky VW Ralfa Brandstattera.

Video se připravuje ...

Mezi klíčové modely by přitom měly patřit klasiky jako VW Tiguan, Golf, Passat, T-Roc nebo Tayron. Je však potřeba dodat, že ne všechny jmenované modely jsou globální. Například Tayron je SUV kupé primárně pro čínský trh, o jehož příchodu do Evropy se zatím jen spekuluje. V USA pak pro změnu nepořídíte T-Roc nebo tradiční Golf, který se zde prodává jen v ostrých verzích. Poněkud překvapivě ale na seznamu chybí modely jako Touareg nebo Arteon.

Tady se ale možná dostáváme k vlajkovým modelům, které by se v příští generaci mohly dočkat nástupců v podobě elektrických modelů z rodiny ID. Ostatně v minulosti se objevovaly spekulace, zda se vůbec dočkáme druhé generace Arteonu. Jeho místo by tak v budoucnu mohl nahradit elektrický sedan, vycházející například z konceptu ID. Vizzion.

Připomeňme, že VW v současnosti vyrábí pouze dva elektrické zástupce modelové řady ID - hatchback ID.3 a crossover ID.4, který je však prvním globálním elektrickým modelem nové modelové řady a brzy by se měl dočkat sourozence v podobě SUV kupé ID.4 GTX. Očekáváme pak oficiální představení velkého SUV VW ID.6 a produkční verzi konceptu dodávky ID.Buzz.

Ondřej Mára
Diskuze (21)

Doporučujeme

Avatar - Mikesus
9. 3. 2021 12:10
Re: Jsou to jen blbý kecy
Tady se někdo senilni nechal nachytat a nezjistil si garantovanou rychlost. Tohle je úplně bezne i u kabelu. UPC, VDSL,..., tam všude bezne nedávají garantovanou rychlost. Pak jsou další smejdi, kteří napíšou rychlost až..., ale v reálu jedeš na třetině ale to znalý clovek se nenechá nachytat a kdyz není kolenovrt, tak má lepší službu za minimální priplatek. A to je stejné i s tím dieselem. Sice to papírově jezdi za menší spotřebu, ale reálná služba je dražší a horsi.
Avatar - Mikesus
9. 3. 2021 12:05
Re: hmotnost
Proč by pohorel s co2? Nejefektivnější benzínové motory na trhu mají nepřímý vstrik, a tedy i nízké co2.
Avatar - Blue Sun
9. 3. 2021 07:19
Re: logickej vyvoj
Dýzlu zmar!
Avatar - Ada je zase tady
8. 3. 2021 22:56
Jsou to jen blbý kecy
Úplně stejně, jako když WIFI provider naslibuje rychlost připojení až 100Mbit/s a běžně dostupná rychlost je do 10Mbit/s. :D
Avatar - Ada je zase tady
8. 3. 2021 22:44
Re: logickej vyvoj
Jediná správná možnost je diesel.