Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koenigsegg vyprodal model Regera. Co bude dál?

Michal Fokt
Diskuze (1)

Švédský výrobce supersportů sice ještě má co vyrábět, ale už nemá co prodávat. Celá série modelu Regera je vyprodaná.

Koenigsegg je jednou z mála nezávislých firem, která už 15 let úspěšně konkuruje těm nejslavnějším sportovním značkám. Od roku 2015 navíc už nabízí dva modely - výchozí, okruhově laděný typ Agera se stal základem pro "silničnější" model Regera, než měl vzniknout v osmdesátikusové sérii.

Jenže uplynuly dva roky a Koenigsegg nemá co prodávat. Nyní oznámil, že celá série regery už je rozebraná, což sice znamená, že výrobě ještě nějakou dobu poběží, ale všechny plánované modely už mají své majitele. Agera na tom nejspíš bude podobně, od roku 2015 je v nabídce 25 kusů verze Agera RS a letos se vůz loučí tříkusovou edicí s názvem Agera Final.

Vzhledem k cenám aut je jasné, že automobilce vznikla slušná finanční rezerva a lze očekávat, že je v plném proudu vývoj nového modelu, ten ale doposud představen není. Jenže s ohledem na to, že svého času byly čekací lhůty na koenigseggy i čtyři roky, není vůbec vyloučeno, že už se sestavují pořadníky na nový vůz, aniž by ho ještě kdokoli viděl. Pokud tedy důležití zákazníci značky náhodou už nevědí víc, než my...

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - Hammunasakra
15. 6. 2017 12:08
Pěknej hybrid
Škoda že to byla limitka = mít na kontě o pár nul víc = do toho bych šel :yes: :yes: :-)