Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kombi Honda Civic Tourer dostane adaptivní tlumiče

Diskuze (22)
Nové kombi od Hondy nebude mít jen obrovský zavazadlový prostor. Jako první model japonské značky dostane adaptivní tlumiče.

Honda se v deváté generaci modelu Civic vrací ke karoserii kombi. Praktická varianta z nabídky vypadla s příchodem sedmé generace v roce 2001, teď se vrátí pod názvem Civic Tourer. Nepůjde ale jen o prodloužení zadního převisu.

Kombi se dočká i vylepšeného podvozku, dostane zadní adaptivní tlumiče, které mají zlepšit komfort i stabilitu. Civic Tourer jde proto o krok dál než výchozí pětidveřový Civic – už ten nabízí pokročilou techniku zavěšení v podobě poloaktivního uložení zadní nápravy. U kombi se počítá se větším zatížením, zavazadlový prostor pojme více než 600 litrů. Plně naložený vůz má jiné rozložení hmotnosti, s adaptivními tlumiči se rozptyl v jízdních vlastnostech zúží.

Civic Tourer se bude vyrábět společně s Civicem a CR-V v anglickém Swindonu. Premiéra proběhne v září na autosalonu ve Frankfurtu, prodej odstartuje začátkem roku 2014. Design se bude podobat letošnímu konceptu, nabídka motorů má kopírovat hatchback – benzinovým 1.4 i-VTEC/74 kW a 1.8 i-VTEC/104 kW sekundují diesely 1.6 i-DTEC/88 kW a 2.2 i-DTEC/110 kW.

Redaktoři německého AutoBildu už testovali první prototypy Civicu Tourer. U podvozku chválí stabilitu, ovladatelnost, komfort i zpětnou vazbu, z praktických zlepšení uvítali větší prostor nad zadními sedadly než u hatchbacku.

Diskuze (22)
Avatar - Choochoo
24. 7. 2013 20:38
Re: Dobrý krok
Tady se resilo jestli ma Honda odpoved na turbomotory a kdyz porovname spotrebu a zrychleni tak porad nektere motory prekonavaa nektere ji prekonaji o minimalni rozdily, coz je u motoru z roku 2005 dosti prekvapujici. Ve sve dobe R18 trumfovala konkurenci rozdilem tridy a ta ji ted dohnala. To same se stane s novymi motory ktere prijdou. Ukazujeto uz novy diseli nove motory v Jazzu
Avatar - Choochoo
24. 7. 2013 20:27
Re: Dobrý krok
Vylepsovat design kombiku by v porovnani s timto kombi mela hlavne konkurence. Nemam rad kombiky pac ty batohy s velkymi previsy jsou jak dodavky. Tohle vypada jako delsi hatch, takze bych byl ochoten o takovem kombi s vyborne resenou zadni casti premyslet. Ty svetla jsou opravdu povedena a predcila fantazii kazdeho z nas. Konkurence neprekvapila, proto nestoji za to prohlizet ani fotky. Jsem zvedav na Megana, jestli trumfne aspon Aurise ;-)
Avatar - King
24. 7. 2013 20:23
Re: Dobrý krok
Však nic proti tobě, jen málo aut je z designérského hlediska dokonalých a a ta beztak v téhle třídě nejsou. ;-)

IS a Accord jsou auta dost odlišných designérskcýh směrů, ale rozumím ti, jsem ještě mnohem méně vyhraněný. >:-[] Kdyby byla všechna auta Hondy ve stylu Accordu, byla by to ovšem obrovská nuda. :-!
Avatar - King
24. 7. 2013 16:13
Re: Tady je maskování zbytečné
Nejspíš ano. :-)
Avatar - King
24. 7. 2013 16:11
Re: Jenom zadní?
Kompletní adaptivní podvozek by určitě byl komplexnější řešení, mě spíš překvapilo, že to vůbec lze.